FETÖ’nün SERVER paniği ve muhalefetle simbiyotik ilişkisi

A -
A +
Son günlerde çeşitli adlarla Türkiye’de faaliyet göstermekte olan FETÖ hesaplarının sahiplerine peş peşe operasyonlar yapıldığını öğreniyoruz. Bazıları tutuklandı bile.
En baştan söyleyeyim.
FETÖ ile ilgili yepyeni bir aşamaya girildi.
Yargıdaki FETÖ tam olarak temizlenemediği için peş peşe alınan abuk subuk kararlar kimseyi yanıltmamalı. Malum, yargının ve yargı kararlarının Adalet Bakanlığı tarafından izlenip önlem alınması gerekiyor. Ancak bu konuda umutlu olduğum söylenemez ne yazık ki. Dolayısıyla beklenti çıtasını yüksek tutmamalı.
Ama dediğim gibi FETÖ ile ilgili şaşkınlık uyandıracak gelişmeler eşikte.
Sebebine geçmeden önce bir hatırlatma:
Daha önceki yazılarımda(*) FETÖ’nün örgüt elemanlarını T.C. Kimlik Numarası üzerinden kodladığını anlatmıştım.
FETÖ bu yöntemle MERNİS ile birlikte TAKBİS(Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi), UYAP Bilişim Ağı ile SEÇSİS(Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi) gibi sistemlere de sızmıştı. Bunların büyük bir kısmı temizlenmiş olsa da FETÖ’nün TİB dâhil tüm bu sistemlerdeki veri tabanını yabancı ülkelerdeki “paralel server”lara aktardığı da biliniyor
 
EMRE USLU BU ÇAĞRIYI NEDEN YAPTI?
 
Ancak bu konuda beklenmeyen gelişmeler yaşanmaya başlandı.
TSK’da MERNİS üzerinden yapılan kodlamalar çözülerek pek çok FETÖ’cü ele geçirildi.
Son bir haftadır FETÖ’nün Türkiye’deki hesaplarını yönetenler arka arkaya yakalandı.
Ve birden FETÖ’DE BİR PANİK HAVASI oluştu.
Fetullah Gülen ile Mustafa Özcan arasında ikiye bölünen FETÖ’nün eskitilmiş megafonu Emre Uslu korku dolu tweetler paylaşıyor. Geçen gün, tüm örgüt üyelerine çağrı yaparak “Olmayanlar pasaport çıkarsın, pasaportu olanlar da paralarını alıp yurt dışına kaçsın” diye çağrıda bulundu.
Emre Uslu bu çağrıyı yaptı çünkü yurt dışına büyük bir operasyon an meselesi.
 
DEVLET FETÖ’NÜN YATAK ODASINA GİRDİ
 
Çünkü Devlet yurt dışındaki ve muhtemelen Pensilvanya’daki SERVER’ları (Bilgisayar veri tabanları) ele geçirdi ve T.C. kimlik numarası üzerinden tüm KRİPTO örgüt üyelerinin deşifre olması an meselesi.
Anlaşılıyordu ki FETÖ olan biteni anlamış, megafon Emre nişadır sürülmüş ağzını tutamayarak meseleyi faş etmişti.
Virüs salgınının devam ettiği, milletin can derdine düştüğü bir dönemde bile böyle bir çağrıyı yapan Emre Uslu da, yayınlanan videosundaki bitkin ve bitik hâliyle Fetullah Gülen de çok iyi bilmekte ki artık sonları geldi. 
Yıllarca komplolarla, itibar suikastlarıyla, tezgâhlarla insanların hayatlarını kararttılar. Öte yandan kodlama ve şifrelerle kendilerini gizlediler. Ama bir şeyi unuttular:
Allah’ın bir hesabının olduğunu ve kaderi kodladığını!..
Şu kadarını söyleyeyim.
Muhalefet adı altındaki kriptolar da ne kadar korksa yeridir.
Bunlar iyi günleri...
 
FETÖ VE MUHALİF TROLLERİN SİMBİYOTİK İLİŞKİSİ
 
Muhalefetle FETÖ arasındaki ilişkinin ömrü de kalmadı artık.
Aralarında organik ilişki olmasa bile duygusal bağlarının herkes farkında.
Yaptıkları ve söyledikleri, aynı kaynaklardan beslenip yardımlaştıklarını, âdeta değişik canlılar arasındakine benzer bir Simbiyoz Habitatı(**) oluşturduklarını anlatıyor bize.
Misal FETÖ ile Oda TV ve Davutoğlu’nun trolleri arasında kurulan bu simbiyotik ilişkiye sık sık Sözcü, Birgün, Cumhuriyet, CHP, İYİ Parti, PKK ve HDP de katılıyor.
Önceki yazımda Anayasa Mahkemesi’nin verdiği üç kararın, FETÖ’cü ve PKK’lı teröristlerin devlete sızmasına, medya yapılanmasına çanak tutacağını yazmıştım. Çok tehlikeli kararlardı. Bu üç karar FETÖ ve PKK tarafından sevinçle karşılandı. Ama aynı memnuniyeti Davutoğlu ekibinde ve Oda TV’de görmek enteresandı. Oda TV’nin haberi “Mahkemeden Erdoğan’a üç fren” başlığını taşıyordu.
 
TÜRKİYE’Yİ BİLE ÇALMAYA KALKTILAR
 
Davutoğlu trolleri ise işi öylesine ileri götürdü ki Türkiye Cumhuriyeti logosunu çaldılar ve sosyal medyada kullanıp partileri için propaganda yaptılar. Yapılan iş FETÖ iblislikleriyle yakın benzerlikler taşıyordu.
Ama Cumhurbaşkanlığı makamları Türkiye markasının bu parti tarafından propaganda malzemesi yapılmasını engellemek için Twitter ile bağlantıya geçip hesapları iptal ettirdi.
Çanakkale İl Başkanı kumarda yakalanan bu partinin Genel Başkanı biliyoruz ki yıllarca Erdoğan üzerine kumar oynadı arkasına kendisini itekleyen küresel emperyalizmi alarak. Şimdi de Türkiye üzerine kumar oynuyor. Trollerinin Türkiye logosunu çalmasına bu yüzden şaşırmamak gerek.
.....
(*) https://www.turkiyegazetesi.com.tr/yazarlar/fuat-ugur/611092.aspx
(**) Simbiyoz: Çeşitli canlı türlerinin fayda sağlama durumuna göre ihtiyaçlarını karşılamak için aynı yerleşim alanı (habitat) içinde ortak yaşamaları.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.