Silinen eski bir tweet ve Kılıçdaroğlu’nun yaktığı köprüler

A -
A +
Önceki gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 27 Ağustos 2012 tarihinde attığı bir tweetin görüntüsü geldi önüme.
Çok ilginç bir paylaşım. Şaşırdım, nedense atlamışım ben.  
Arşivciliğiyle bilinen Gazeteci Fazıl Duygun göndermiş bana.
Şöyle diyor Kılıçdaroğlu o paylaşımında:
“Demokrasi ve özgürlük, emperyalizmin yeni bir oyunudur. Halkımız bu gerçeği bilmelidir.”
 
Silinen eski bir tweet ve Kılıçdaroğlu’nun yaktığı köprüler
 
Kılıçdaroğlu bu tweetinde aslında ABD emperyalizminin ağzına peleseng ettiği “Demokrasi ve özgürlük” kavramlarıyla, hâkimiyet kurmak istediği ülkelerde çeşitli tezgâhların, darbe girişimlerinin peşinde koştuğunu ima ederek, halkımızın bu gerçeği bilmesi gerektiğini yazmış.
Katılmamak mümkün mü?
Demokrasinin, özgürlüğün göstermelik ve biçimsel olarak uygulandığı ABD’nin, kendini “demokrasi ve özgürlük şampiyonu” ilan edip önüne gelen her ülkeye ayar vermeye kalkışması, tam bir kokuşmuşluk ve çürümüşlük örneği hakikaten.
Bu sözler birtakım gazetecilerden ve siyasetçilerden tepki alıyor kuşkusuz. Ama ilginç olanını söyleyeyim. ABD’nin mutemet adamlarından, Henry Barkey’lerin dostlarından “Gazeteci” Aslı Aydıntaşbaş (Bugünlerde çok moda isim olan Ekim Alptekin’in eski eşi) yazıştığı FETÖ firarisi Bülent Keneş’e “Bunu dedi mi sahiden?” diye sorarak şaşkınlığını ve üzüntüsünü dile getirmiş o vakit.
Evet, Kılıçdaroğlu’nun bu tweeti öylece kalıyor. Ama akıbetini anlatacağım size.
Çünkü o zamandan bu yana köprünün altından çok sular akıyor.
 
Ne köprüsü bu?
Uluslararası adlı filmdeki “iyi ajan” Salinger’in dediği gibi:
“Hayattaki en zor şey, hangi köprüyü geçip hangi köprüyü yakacağını bilmektir.”
Kılıçdaroğlu’nun hayat yolunda, o tarihten sonra önünde geçmesi ya da yakması gereken pek çok köprü vardır.
Peki, Kılıçdaroğlu hangisini yakıp, hangisini geçecektir?
Vatanın bağımsızlığı ve anti-emperyalist duruş köprüsü.
PKK, FETÖ, DEAŞ terörünü sonlandırma köprüsü.
Bölgemizdeki ekonomik, siyasi ve askerî çıkarlarımızı koruma köprüsü.
Darbeciliğe karşı koyma köprüsü.
Emperyalizmle iş birliği köprüsü.
FETÖ ile ilişki köprüsü.
Yalan ve algı köprüsü.
Atatürkçülük köprüsü.
 
Peki, Kılıçdaroğlu yukarıdaki köprülerden hangisini yakıp, hangisini geçti?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugününe bakarak siz karar vereceksiniz.
Biz o “antiemperyalist tweet”in sonu ne oldu onu anlatalım size.
Malum, Kemal Kılıçdaroğlu kaset kumpası ile oturtulup nadasa alındığı CHP Genel Başkanlığı’nda rüştünü ispatlaması, tecrübe kazanması için epey bekletildi. Kemal Bey belki de geçen yılların acısıyla birden “Antiemperyalist” oluvermişti. Ama daha fazla beklemesine gerek kalmadı. 2010’dan itibaren ABD’li yetkililer “Kontrol edilemez hâle geldi” dedikleri Tayyip Erdoğan’ı devirmeye karar verdiklerinde bir süredir uyuttukları Kemal Kılıçdaroğlu’nu uyandırarak “Hadi aslanım, seni bugünler için hazırladık. Oldun ve tamamlandın” deyip ortama saldılar.
Gelgelelim tweet hâlâ orada durmaktaydı. Kılıçdaroğlu “Demokrasi ve özgürlük, emperyalizmin yeni bir oyunudur. Halkımız bu gerçeği bilmelidir” dediği paylaşımının unutulduğunu sandı ya da kendisi de unuttu, bilemiyorum ama bizim Fazıl Duygun 2015 yılında ona bunu hatırlattı.
Kılıçdaroğlu bu paylaşımını alelacele sildi. Tarih 9 Eylül 2015’ti.
 
Silinen eski bir tweet ve Kılıçdaroğlu’nun yaktığı köprüler
 
Çünkü o tarihlerde FETÖ’nün tüm algı operasyonlarına destek veriyor, adamlarını FETÖ’nün yayın organları önünde yatırıp kumpas üzerine kumpas kuruyordu. Böyle bir tweet, çok eskiden de olsa başağrısı yapabilirdi patronlarda. Çünkü ABD “demokrasi ve özgürlük” adı altında FETÖ’ye, PKK’ya destek veriyordu...
 
Gelelim bugüne.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun 27 Ağustos 2012 tarihli tweetindeki “Emperyalizmin oyunu” olarak nitelediği “Demokrasi ve özgürlük” kavramlarını son günlerde Türkiye ile ilintili olarak Beyaz Saray’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı; Trump’ın bile başından attığı azılı evanjelist faşist JohnBolton denilen adamın Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla yeniden işittik.
Evet, PKK terörüne on yıllardır para ve silah yardımı yapan, Türkiye’de darbe yapmaya kalkışan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’i ülkesinde barındıran ABD’den gelen bir operasyonel haberdi bu.
 
ABD’nin başkenti Washington’da “Türk Demokrasi Derneği” kurulmuş. Derneğin kurucularını öğrenir öğrenmez anladık "Vehbi'nin kerrakesi"ni... ABD’nin tüm darbe kumpasçısı operasyonel elemanlarının yanı sıra FETÖ’cüler de arz-ı endam etmekteydi.
Biri Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’den milletvekili yaptığı bir FETÖ’cü firari olan Aykan Erdemir.
Diğer kurucu ise FETÖ’cü emniyet amirlerinden firari Süleyman Özeren. MİT tarafından ByLock kullandığı tespit edilmiş, hakkında yakalama kararı var.
 
Kemal Kılıçdaroğlu eski fabrika ayarlarında bu derneği öğrenir öğrenmez “Demokrasi ve özgürlük kelimelerini kullanmak emperyalizmin yeni bir oyunudur. Halkımız bu gerçeği bilmelidir” derdi.
Ama dedim ya köprülerin altından çok sular aktı ve Kemal Kılıçdaroğlu o hepimizin bildiği köprüleri çoktan yaktı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.