Onların ismi anılınca rahmet yağar

A -
A +
Hadis-i şerifte, "İnde zikrissâlihîn tenzîlürrahme" buyuruluyor. Yani sâlihlerin, evliya zatların ismi bir yerde anılırsa, oraya rahmet yağar.

Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki:
Dışarıda çok güzel yağmur yağarken, mübarek bir zat şöyle sohbet etmektedir:
(Bakın, yağmur yağıyor. Buna, rahmet yağıyor derler. Yağmuru görüyoruz, işitiyoruz ve yakîn elde ediyoruz. Hadis-i şerifte, (İnde zikrissâlihîn tenzîlürrahme) buyuruluyor. Yani sâlihlerin, evliya zatların ismi bir yerde anılırsa, oraya rahmet yağar. Dışarıdaki rahmetin bin katı şimdi buraya yağıyor. Ama gaflet, bu rahmeti görmeye mâni oluyor. İnanıyoruz, ama yakîn elde edemiyoruz. Yakîn elde etmek için, haramlardan sakınmak ve bu büyük zatları çok anmak, her gün kitaplarını okumak lazımdır.)

Çünkü insan, sevdiğini çok anar, hep ondan bahsedilmesini ister. İşte Allahü teâlâyı çok sevenler de, Onu çok hatırlarlar ve çok zikrederler. Bunun için Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarında bildirilen dua ve tesbihleri her gün okumalıdır. Evliya bir zatın sohbeti veya onların kitaplarını okumak da, en büyük zikirlerdendir. Namaz kılmak, baştan aşağı zikirdir. İnsanları sevindirmek de zikirdir. Yani Rabbimizin rızasına uygun olan her iş zikirdir.

Hattâ bir genç okula giderken, (Yâ Rabbi, alacağım diplomayla, inşallah senin kullarına iyilik yapacağım, evime helâl rızık götüreceğim, elimden geldiği kadar dinime hizmet edeceğim) diye niyet etse, okulunu bitirinceye kadar alıp verdiği her nefesi zikir olur. Bir kimse, gece yatarken, sabah namazına kalkmak niyetiyle uyursa, sabaha kadar her nefesi zikir olur. Yatmadan önce birkaç dakika da ilmihâl okursa, ilimle meşgul olduğu için, sabaha kadar ibadet sevabı alır.

"HÂLİS KULLARIMI BOZAMAZSIN!"

Bunlar, yapılması çok kolay olan büyük fırsatlardır. Şeytana aldanarak, bu fırsatları kaçırmamalı. O İblis ki, ebedî tard edildi yani kovuldu, cehennemlik oldu. Allahü teâlâdan kıyamete kadar izin istedi, (Sana ibadet eden kullarını bozacağım) dedi. Cenab-ı Hak, (Sen ancak senin gibileri bozarsın, benim hâlis kullarımı bozamazsın) buyurdu. Böylece insanlar, Allahü teâlânın yolunda olanlar ve şeytanın yolunda olanlar olmak üzere ikiye ayrıldılar. Şimdi er meydanındayız. Allahü teâlânın tarafında mıyız, yoksa İblisin tarafında mı? Allahü teâlânın tarafında olanlar Cennete, İblise tâbi olanlar ise onunla beraber Cehenneme gidecektir. Allah'ın yolunda olmak için her işte iyi niyeti unutmamalıyız.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.