Ritim bozukluğu

A -
A +

Zirvedeki beş takımdan dördünün puan kaybetmesi Fenerbahçe için bulunmaz hint kumaşıydı. Rakip Gaziantep’le aynı puanda olsa da farklı Kasımpaşa galibiyetiyle moral bulan sarı-lacivertlilerin, Kadıköy çıkışı sürdürmesine kesin gözüyle bakılıyordu. 
Advocaaat’ın kazanan kadrosu önde savunma yapıyor, orta alanı kalabalık tutarak Antep’e müthiş bir baskı uyguluyordu. Lens-Emenike-Sow üçlüsüne başta özellikle Ozan’ın da destek vermesiyle sarı-lacivertliler tek kale top oynuyordu.
Fenerbahçe’yi çok iyi tanıyan İsmail Kartal’ın oyunu geride kabul etmesinde ve Gaziantep orta sahasının savunmaya katkıda aksaması da bu baskı da etkiliydi. Ancak Volkan Şen’in ritim bozukluğu, Ozan’ın panikatak hareketleri skor gelişimini geciktirdi. Hadi Ozan genç ve forvet değil, Fenerbahçe gibi büyük takımda oynasa acemice hareketler yapması, gol yeteneğinin zayıf olması bir nebze kabul edilebilir. Peki ya Volkan Şen’e ne demeli?
Rakipleri ipe dizmeyi biliyor ama kendini dizginlemeyi beceremiyor. İnanılmaz net gol pozisyonlarını altyapı oyuncularına bile yakışmayacak çiğlikte basit ofsaytlarla hiç etmesi, bir çalıma bir çalım daha katayım derken Fenerbahçe’ye Gaziantep savunmasından daha fazla set çekiyordu.
Neyse ki, Fenerbahçe’nin en iyisi olmaya aday Emenike sahadaydı. Güç ve hızına aklını da katmaya başlayan Nijeryalı golcü kafasını kullanarak Fenerbahçe’nin devre arasına galip girmesini sağladı. Amma velakin ikinci yarıda Advocaat’ın yalanı ortaya çıktı. Fenerbahçe, Hollandalının söylediğinin aksine fizik kondisyon olarak hâlâ yeterli değildi ve işin kötüsü bunu Gaziantep de biliyordu.
Fenerbahçe’yi ipten alan ise tecrübe farkı ve taraftarın itiş gücü oldu. Ama her şeyden önce Advocaat’ın ilk haftalarda yüzüne bile bakmadığı Josef tabii.  Fener geceyi güç bela kurtarırken, bu ritim bozukluğunun daha çok kalp krizine neden olacağı da görüldü.

Fener geceyi güç bela kurtardı ama bu ritim bozukluğu kalp krizine neden olabilir

MAÇIN ADAMI

Emenike

Attığı gol, verdiği paslar ve mücadelesiyle öne çıkan isim oldu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.