Çok değerli üç puan!

A -
A +

Geçen hafta ikisi de kazanmış! Saha içinde tuhaf bir durum yok! Ligin henüz 10. haftası!.. Geçmişe dayanan bir hesaplaşma yok! 0-0 devam eden bir maç! Çalınmış bir penaltı, kırmızı kart yok! Tribünler sakin! Bu öfke neden? Kulübeler niye bu kadar gergin? Maçta birkaç elektriklenme oldu! Neyse ki; büyümeden ortalık yatışmıştı!

Fitili Hamsik ateşledi!

Tam devre biterken Hamsik'in Atınç'ın eline eliyle vurduğunu gördük. Düdükle beraber saha kenarı birbirine girdi; kimse sakin kalamadı. Maçta tansiyon yüksekti! Beklenenden daha sakin bir ikinci yarı izledik.

Trabzon hücum edemedi!

İlk yarı Göztepe maça mutlak hâkim olan taraftı. Pozisyon bulan, isteyen, orta yapan, isabet kaydeden hep İzmir ekibiydi. Trabzonspor hücumda çok etkisiz kaldı. İstatistikler de bunu söyledi. İlk yarı Trabzon için aşırı negatifti. Devrenin 0-0 bitmesi Trabzonspor için şanstı.

Maçtan önce merak ettiğimiz şuydu; Bakasetas ve Nwakaeme'nin olmadığı bir Trabzonspor, İzmir'de neyi ne kadar yapabilecekti? İlk yarıda hiç yoklardı. 

Gervinho gerçek yerinde oynadı! 

Şu bir şans oldu! Gervinho kariyerinde gerçek yeri sol kanatta oynama imkânı bulmuştu. Etkisiz Trabzonspor, bu kanattan golü Gervinho ile buldu! Yine Ömür kanattansa orta sahada daha efektif gözüktü. Beşli savunma yapan Göztepe gole kadar hiç pozisyon vermedi. Trabzon ikinci yarıda topa daha çok sahip oldu. Bu Göztepe'nin pozisyon bulamamasına yol açtı

Jahovic ve Ndiaye'den çok acemi son vuruşlar vardı! 

***

Gün içindeki maçları da dikkatle izledim. Hakemlerde bir rahatlama göze çarpıyor. MHK'nın istifası, hakemlere olumlu yansımış. 

Maçın adamı: Vitor Hugo

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.