Beklentiler, kıyas, disiplin

A -
A +
Kızının doğumundan bugüne yaşadıklarını en yalın haliyle anlatan Özgür Turan, "Rehberine Kulak Ver" kitabıyla ebeveynlik yolculuğunuzda bazen kendinize dahi sormaya cesaret edemediğiniz sorulara cevap aramış. "Çocuklarla El Ele" metodunu Türkiye'de ilk defa uygulayan Ebeveyn ve Aile Koçu Sedef Örsel Özçelik eşlik ediyor. Kitapta içeriğiyle ilgi çekecek bölümlerden bazıları, Beklentiler ve Proje Çocuk, Duyguların Şifalandırılması, Kıyas ve Disiplin...
"-Eğer çocuğuma sahip olduğumu düşünürsem, ona ne istiyorsam yaparım, yaptırırım ama onun bir emanet olduğunun bilincine varırsam, ebeveyni olarak onu geleceğe, yetişkinliğe hazırlayan rehberi olduğumu düşünürsem onu anlamaya çalışırım.Kendimi onun yerine koymaya çalışırım. İhtiyaçlarının farkına varırım.İşte çocuk sahibi olmakla ebeveyn olmak arasındaki fark buradadır. Çocuklarımız bizim klonumuz ya da projeksiyonumuz değildir..."..."-Çocuk hayatına girdikten sonra maddi manevi ihtiyaçlarını karşılayacağını, çocuğun senin bir kopyan olmadığının farkına vararak gebelik kararını alman gerekiyor ki;O çocuğun sahip olduğu bütün yetileri bul, çıkart ve içindeki cevher neyse çıkarıp onu parlatmasına yardım et, destek ol..."..."-Annenin görevi taşımak değil, ayakları üzerinde durmasını sağlamaktır. Biz kendi deneyimlerimizi yaşarken onlar da kendi deyimlerini yaşamalılar.O senin istediğin kurguladığın gibi yaşayamaz. Çünkü o sen değil. Bırak sen kendi hayatını yaşa o da kendi hayatını yaşasın.Çocuğunun hayatını yaşamak için kendi hayatını kaçırma."..."-Hiçbir çocuk şımarık, yaramaz, pısırık, eşek sıpası, serseri ya da prenses gibi nitelendirmelerle etiketlenmeyi hak etmiyor.Hiçbir çocuk onun hakkında konuşulurken 'bu' diye tanımlanmak istemiyor. Onlar sadece isimleriyle çağırılmak, tanınmak istiyorlar..."
-------------MAİL
"-Çocuğumuza ceza uyguladığımızda karar verme fırsatlarının hepsini çalıyoruz ondan. Kendi kendini fark etme fırsatlarını alıyoruz. Çocuğun kendi olmasına izin vermiyoruz."



Çağımızın hastalığı?
Her şeyin tablet bilgisayarlarla, telefonlarla çözüleceğini zannetmek. İnsanlığı teknolojiye monte etmiş ruh hali!@serapduygulu...Aşırı kompleks, fazlasıyla kibir ve sözde bilgili ama özde kopyala-yapıştır bir kişilik!...@ilhanidris...İstersen olmaz, ararsan bulunmaz, bakarsan gelmez, kovalarsan kaçar, seversen altına eder, nedir bu yaa...@yaaggmuurr...Kendi geçmişini beğenmeyen tek millet olmak!... Dedeni inkâr edersen sormazlar mı "Sen kimsin" diye...@Oku_NURu_Oku...Başı ile başka yerlerinin yer değiştirdiği insan toplulukları kolonisi salgını...@acldrl...Aşk'mış... Herkes dertli herkes alacaklı... Kimse suçlu değil... Ama herkes âşık!@Gokhanincii...Saate bakmak için çıkarılan telefona, saatlerce bakmadan tekrar cebe koymamak...@twitsarrafi



Öğrendim ki;
"Evet"in kıymetini öğretmek için, bazen "Hayır" demek gerekiyor...





KRAMPON
"G.SARAY veya Beşiktaş şampiyon olursa alkışlar mısınız" sorusuna  Kiğılı'dan cevap; Biraz puan farkını açalım konuşuruz onu..."...AYKUT Kocaman'ı gülmüyor diye eleştiren fubol kamuoyu, Ersun Yanal'la cezasını budu..."...ARKA arkaya kötü sonuçlar alan Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay: "Derslerimizden hata çıkaracağız..."



NE ÇEKTİN BE!
Temiz, bakımlıekonomik...
At arabasına modifiyenin kaçınılmaz olduğu günlere girdik... Hem sadece benzin deposu olmayan bir arabaya binmeyi kim istemez ki?..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.