Ahlaksız teklif!

A -
A +

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı ile başlayan Ukrayna savaşı başlayalı beri içeriden ve dışarıdan birileri nasıl Türkiye’yi bu olayı dâhil ederiz diye uğraş veriyor.

İçeridekiler ülkenin ortak çıkarını bir tarafa bırakıp siyasi hesap uğruna ABD ve yanındakilere mesaj vermeye çalıştılar.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, krizin başladığı hafta grup toplantısında “Tarihin kırılma noktalarından birisine tanıklık ediyoruz. Şimdiye kadarki türlü şımarıklıkları bir şekilde tolere edilen Putin, artık cüretinin boyutlarını ifşa etmiş bulunuyor. Artık dünyamızın bir Rusya yayılmacılığı sorunu var. Putin haddini aşmıştır. Vakit boş laf değil yaptırım vaktidir. Vakit çekimser kalma vakti değil zalimin karşısında dik durma vaktidir” diyerek Türkiye’nin aktif bir şekilde taraf olması gerektiğini söyledi. Allah’tan bu söylemin toplumda kayda değer bir karşılığının olmadığı görülünce iş soğumaya bırakıldı ve bir daha yüksek perdeden dile getirilmedi...

 

S-400 üzerinden mesaj

 

Yukarıdaki açıklamanın da ötesinde hem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hem de Akşener ABD’nin diline doladığı S-400 meselesini tekrar gündeme taşıdılar.

Kılıçdaroğlu, "Suriye mi, İran mı, Yunanistan mı? Kim için kullanacağız? Bu sorunun şu ana kadar cevabı alınmış değil" diyerek Rusya'dan alınan S-400'ler yerine NATO ile entegre bir sistemden yana olduklarını ve S-400'leri iade edecekleri mesajını açıkça dillendirdi.

Akşener ise, “Türkiye ise Rusya ile kurduğu asimetrik ilişki modelinden sıyrılmalı, kendisini kırılgan hâle getiren S-400'lerden acilen kurtulmalı, Akkuyu Nükleer Santralini derhal millîleştirmeli, bölgesel istikrara risk oluşturabilecek Kanal İstanbul projesini durdurmalıdır” açıklamasıyla açıkça S-400 konusuna nasıl baktıklarını gösterme gereği hissetti.

 

ABD’den gelen S-400 mesajları

 

Ukrayna’da savaş tüm yıkıcılığıyla devam ederken ABD basınında Türkiye’nin sahip olduğu S-400’lerle ilgili akla hayale gelmeyecek öneriler yazılmaya başlandı. Yazılar öyle sıradan medya organlarında olsa “Fantezi yapmışlar. Yine birileri eğlenmeye çalışıyor” dersiniz. Fakat yazılar ABD’li karar alıcılar ve kanaat önderlerinin yakından takip ettiği medya araçları olunca ve sık sık farklı gazete ve dergilerde yer bulunca ister istemez mesaj içerdiğini düşünüyorsunuz.

Wall Street Journal, New York Times ve Forbes gibi yayın organlarında yer alan yazılarda güya S-400 meselesinde Türkiye’ye “çıkış yolu” sunuluyor.

Neymiş efendim!

ABD’nin karşı çıkmasına rağmen Türkiye hava savunma sistemi açığını kapatmak için Rusya’dan satın aldığı S-400’leri Ukrayna’ya verirse ABD, Türkiye’ye Patriot hava savunma sistemleri verebilir ve ayrıca F-35 uçak projesine geri dönülebilirmiş. Washington Türkiye’ye karşı uyguladığı yaptırımları kaldırabilirmiş. ABD’den talep edilen 40 adet yeni F-16’yı alabilir ve elindeki F-16 filosunun modernizasyonunu yaptırabilirmiş. Bu sayede uzun süre sorunlu şekilde devam eden ABD-Türkiye ilişkileri hâl yoluna girer ve Türkiye, ABD’nin gönlünü alabilirmiş…

Biz niye düşünemedik ki bu parlak öneriyi!!!

New York Times’ın haberine göre geçen günlerde Türkiye’ye bir resmî ziyarete bulunan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman tarafından söz konusu öneri gündeme getirilmiş.

 

“Çıkış Yolu” diye yutturulmaya çalışılan öneriden maksat nedir?

 

Üst üste gündemde yer bulan mesaj içerikli yazılar öneri değil düpedüz “Ahlaksız Tekliftir!..”

Amaç Türkiye’ye bir “Çıkış Yolu” sunmak ve Türkiye-ABD ilişkilerini düzeltmek değil, Türkiye’yi dış politikada ciddi zorluklarla karşı karşıya getirmektir.

Polonya’nın bile kabul etmediği bir önerinin daha kötüsü Türkiye’ye yapılmak istenmektedir.

Türkiye’ye “bir taşla iki kuş” vuracaksın derken kendileri kuş sürüsü peşindeler.

Kısaca;

Türkiye’yi Rusya ile karşı karşıya getirmeyi,

İki ülke arasında var olan ilişkileri bitirmeyi,

Soğuk Savaş döneminde olduğu gibi Türkiye’yi kendilerine tekrar çıpalamayı,

Türkiye’yi hava savunmasız bırakmayı,

Ve son yıllarda inşa edilen “Güçlü, kararlı ve inisiyatif kullanan Türkiye” imajını bitirmeyi amaçlamaktadırlar…

Boşuna yorulmayın;

Türkiye’nin kirli oyunlara gelmeyecek kadar deneyimi var…

Siz hele şu terör örgütü PKK/YPG/PYD’ye verdiğiniz desteği bir kesin.

Gerisi kolay...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.