Sadece adı ‘Dev Derbi’

A -
A +

Kadro maç öncesi mesaj verir… Takıma, taraftara hatta rakibe.    
Fatih Terim “O’nun özellikleri diğer oyuncularımda yok” dediği Belhanda’ya ‘maskeli’ de olsa forma vermiş ve bütün tercihleriyle ‘Ofansif’ kurguyu ortaya koymuştu.
Peki ya Fenerbahçe?
Kanatlar ‘mecburiyetten’ ön liberodan devşirme isimlerden oluşuyordu. Belli ki Ersun Yanal, orijinal kanadı Deniz Türüç’ü hamle şansı olarak seçmişti. İkinci yarı başındaki Isla - Deniz değişikliğinin taktikten öte, Isla’nın fiziksel eksikliğinden kaynaklandı.
***
Fenerbahçe belki daha önceki maçlarda olduğu gibi ‘önde’ baskı kuramadı ama ilk dakikalarda topu öne taşımakta hiç zorlanmadı. Bunda Gustavo’nun rolü büyüktü. Fenerbahçe’nin orta alan - savunma güvenliğinde görevi doğru isme teslim etmişti. Tolga ve Ozan da ‘yabancısı’ oldukları yerlerin hakkını vermişti.
Aslında Tolga Ciğerci’nin ‘Zayıf’ şutu, Vedat’ın ‘Kötü’ kontrolü sonrasında Muslera’da kalan toplar, göründüğünden çok daha büyük tehlikelerdi. Fenerbahçe ilk 10 dakikadaki bu ‘organize’ ataklardan sonra duruldu.
***
Eski Aslantepe günlerini arayan Galatasaray çok pas hatası yapınca tempo yakalamakta zorluk çekti. Buna Babel - Belhanda ve Feghouli’nin etkisizliği eklenince pozisyonlar ‘şut’ seviyesinde kaldı. Özellikle Belhanda -hazır olmamanın da etkisiyle-  beklenen 10 numara görüntüsünün çok uzağındaydı.
Şöyle ki; Altay’ın kalesine gelen ilk tehlike 20’li dakikaların başındaki Lemina şutuydu. Ayrıca ilk 45 boyunca öyle ‘topsuz’ kaldı ki; Falcao’nun varlığı ile yokluğu belli değildi. (Altay’ın 2 Lemina tehlikesindeki kurtarışları, maçın dönüm noktalarıydı)
Yine de oyun kontrolü yavaş yavaş Galatasaray tarafına geçmeye başlamıştı.
***
Gel gör ki; ikinci 45 de vadettiğinin çok altındaydı. Falcao gol sevinci yaşarken ofsayda takıldı, Babel penaltı beklerken ‘elle oynama’ kararı çıktı...
Max Kruse son anlarda daha şiddetli vurabilse, derbi ‘golsüz’ bitmeyebilirdi… Fenerbahçe bu anlamda galibiyete en çok yaklaşan takım oldu…
Futbol böyle bir oyun işte...
Mücadelesi ‘Tamam’, gol pozisyonu ‘Amaaan’ bir maç geride kaldı.
Peki; hatırlara ne bıraktı:
l Max Kruse’nin İstiklal Marşı sürprizi...
l Ali Sami Yan Spor Kompleksi’nin rekor kıran tribünleri...
l Kavgasız gürültüsüz, mis gibi kokan 90 dakika

MAÇIN ADAMI: Altay Bayındır

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.