Kayıp ilanı!

A -
A +

GİRİŞ
Galatasaray ilk iki haftanın iştahından da, pırıltısından da çok uzaktaydı. İnsan merak ediyor, ‘değişen ne?’diye.
GELİŞME
1- Galatasaray’ın kendini kabul ettirme dakikalarında oyun sıkışmışken, kazanılan penaltı hediye gibiydi. Ne var ki öne geçmek, Galatasaray’ın ışığını geri getirmedi.
2- Saracchi’nin eliyle buluşan top ‘bence’ penaltı. Hakem farklı yorumlayabilir ama VAR da müdahale etmeyince ikilemde kaldım. İşin erbapları “Penaltı” derse, sistem kendini ciddi şekilde sorgulamalı
3- Alanyaspor’un golünde Babacar’ın vuruş ustalığı kadar kaleci Fatih’in hatası var. Az daha ötede olsa, gören kornere baraj yapmaya gitti sanır.
4- Ne yaptığını bilen takım Alanyaspor’du. Helal olsun onlara. Ben oturma odası takımını değiştirdiğimde “başka evde miyim?” telaşına kapılıyorum. Onlar ‘maşallah’ bıraktıkları yere bir de köprü yapıp ötesine geçmişler.
5- Garip ama gerçek! Etebo’nun atılması (Böyle profesyonellik olmaz) Galatasaray’ı fabrika ayarlarına döndürdü. Anlaşıldı ki Belhanda’ya kenarda oturtarak ders verilmez. Sıkışınca oyuna atarsan da, insafına kalırsın. Gol de (sayılmasa da) ondan gelince anlarsın ki, ne Belhanda’yla oluyor ne de Belhanda’sız. Çözümü bu gerçeklikten yola çıkıp bulacaksın.
6- Bareiro’nun ikinci yarının hemen başında kaçırdığı net pozisyon en ciddi uyarı ateşiydi. Galatasaray bu uyarıya karşılık vermek istediyse de başarılı olamadı. Oyun tamamen Alanyaspor’un kontrolüne geçti.
7- Galatasaray’ın 70. dakikada, Belhanda’yla ağlarla buluşturduğu top, Babel’in eliyle buluştuğu için gol değeri kazanmadı. Ama belki de sarı-kırmızlı ekibin maç boyunca geliştirdiği en organize ataktı.
SONUÇ
Pozisyon arayan, bulan ve sonunda da atan ve liderliği geri alan Alanyaspor’du. Galatasaray’ı hele 10 kişi kaldıktan sonra ara ki bulasın.

MAÇIN ADAMI: Davidson

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.