Fazla adam avantaj değil!

A -
A +

Gervinho, ilk dakikada Djaniny’nin soldan kaleye paralel kestiği topu önündeki Novak’a rağmen kaleye vurmak yerine altı pasa çıkarsaydı, bomboş Bakasetas maçı golle başlatacaktı. İlk kırılma anıydı bu. Dönen top, Mesut’un pasıyla oluşan küçük karambol sonrasında Rossi’nin plasesiyle Fenerbahçe adına perdeyi açtı.

Her anı aksiyon dolu maçın 23. dakikasında Fenerbahçe’nin “azı dişi” çekildi. Kim Minjae ikinci sarı karttan oyun dışı kalınca, savunmada büyük bir gedik açıldı. Bakasetas’ın frikik vuruşunu “içeri taşıyan” Altay, maçın seyrini de değiştirdi. Hem on kişi kalmış, hem de aynı dakikada golü yemiş hangi takım olursa olsun sarsıntı yaşar. 

Frikik golünde Osayi Samuel’in yerden gelecek top için baraj arkasına uzanmasına rağmen golün yerden yenmesi ve Trabzon’un en büyük silahı Anthony Nwakaeme’nin sakatlanıp çıkması ilk yarının diğer önemli notlarıydı.

İkinci yarı teknik direktörlerin şovuna sahne oldu. On kişi kalmış bir takımın hocasının ne yapması gerekiyorsa onu yaptı Pereira… Eksik takıma karşı nasıl hücum edilmesi gerekiyorsa öyle yaptı Abdullah Avcı… Çıkarılan ve sahaya sürülen oyuncular ve değişiklik dakikaları hep ders niteliğindeydi.

Eksik takımın hocası psikolojik üstünlük için hücuma oyuncu alırken defans güvenliğini de unutmuyor, “kazanmaya oynayan” ev sahibi ise sakatlıklara rağmen eldeki malzemeyi en efektif şekilde kullanıyordu. Nitekim hamle adamı olarak alınan oyunculardan biri penaltıyı yaptırıyor, öteki üçüncü golü atarak galibiyette pay sahibi oluyordu.

Trabzon tribünleri önünde eksik kalmış bir rakibe karşı oynamak dezavantaj… Bordo-mavili taraftarların böyle zamanlardaki sabırsızlığını dünya alem biliyor. Bir an önce gol istedikleri için, aşırı baskıları, isyanları, geri pasa tepkileri, en küçük hataya mobilbahis üyelik protestoları zaman zaman takıma zarar bile veriyor. Neyse ki dün korktukları olmadı.

Trabzonspor bu sezon defalarca gelen liderlik fırsatını en anlamlı maçta değerlendirerek zirveye kuruldu. Anlamadığım tek şey, büyük kariyerine rağmen Gervinho’un takıma bir şey vermemesi...

Maçın adamı: Bakasetas

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.