Muharrem İnce teslim bayrağını çekmiş!

A -
A +
15'likler partisinin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce bombayı çok erken patlattı. "Meral Akşener’in ikinci tura kalması ve bana teklifte bulunması hâlinde ikinci adam olurum" dedi.
Şaşırdığınızı biliyorum ama ben şaşırmadım. Çünkü bu sözlerin, daha doğrusu bu pazarlığın bir evveliyatı olduğunu biliyorum.
En yetkili ağızdan duyduklarımı paylaşayım.
Cumhurbaşkanı adaylarını ziyaret eden Muharrem İnce, Meral Akşener'i ziyaret ettiğinde, bu talebini açık bir şekilde dile getiriyor. 
Akşener'e, "Şayet ikinci tura kalırsanız, bana yardımcı koltuğu verir misiniz?" diye soruyor. Akşener soruya soğuk ve samimiyetsiz bir gülümsemeyle cevap veriyor.
Bu tavırdan rahatsız olan İnce bu kez soruyu değiştirip, "Ben başkan olursam yardımcım olmayı kabul eder misiniz?" diye soruyor. Meral Akşener bu kez alaycı bir tavırla, "İkinci tura kalacağım ve Cumhurbaşkanı olacağım için böyle bir şeyi düşünmüyorum" diye cevap veriyor.
Muharrem İnce bu sözden ve Meral Hanım’ın iddialı konuşmasından bir hayli etkilenmiş olacak ki çıktığı meydanda, "Meral Akşener’in ikinci tura kalması ve bana teklifte bulunması hâlinde ikinci adam olurum" diyor.
Görüldüğü üzere Muharrem İnce, ikinci tura kalmayacağını şimdiden kabullenmiş ve teslim bayrağını çekmiş. 
Bu nasıl bir utanç hâlidir Allah'ım!
Kendi partisinin yüzde 25 oyu varken, henüz yeni kurulan ve oy oranı yüzde 5'lerde sürünen İyi Parti'ye yamanmaya çalışıyor.
CHP'nin liderlikten anladığı bu işte... 
Kemal Kılıçdaroğlu 7 Haziran seçimlerinde en çok oyu almasına rağmen, Başbakanlık koltuğunu Sayın Devlet Bahçeli'ye önermiş, kendisini ise herhangi bir bakanlığa layık görmüştü. 
Onun ülkeyi yönetmek için ortaya attığı adam da "Cumhurbaşkanı olacağım" diye yola çıkıp, rakibinin yardımcılığına kadar düşüverdi bir çırpıda...
Çapları bu kadar kardeşim!
Yani koltuk olsun da ne olursa olsun. Koltuk olsun da bir numara küçük olsun. Koltuk olsun da kadifeden, deriden, bezden, naylondan, paçavradan olsun. Bir koltuk verilsin de özel kalem, asistan, odabaşı, güvenlik fark etmez.
Yeter ki koltuk olsun!
Küçük adamların küçük hedefi olur kardeşim. Bunlar oturup kendi aralarında "İkinci tura kalır mıyız, kalırsak, kim kime yardımcı olsun?" diye konuşuyor. Bir teki bile, Recep Tayyip Erdoğan gibi “ilk turda nasıl seçilirim”in hesabını yapmıyor, yapamıyor.
Şu kepazeliğe bakar mısınız Allah aşkına!
Adam, "Ülkeyi yönetmeye adayım" dedikten 5 gün sonra, "Yani eğer ben seçilemezsem şu hanıma yardımcı olabilirim" diye kem küm etmeye başlıyor.
Hani CHP'nin Genel Başkanı doğal Cumhurbaşkanı adayıydı Muharrem Bey?.. Hani kaçamazdı bundan. Ne oldu da bu iddia 5 gün gibi kısa bir sürede Cumhurbaşkanı yardımcılığına kadar indi?
Sen Cumhurbaşkanı adayısın yahu! Hem de "Ana Muhalefet Partisi"nin Cumhurbaşkanı adayısın. 
Ama şu hâline bak!
Hapisteki Selo kadar iddialı olamadın. Yüzde 0.66 oyu olan Temel Karamollaoğlu kadar iddialı olamadın. Yahu, aday olmak için 100 bin oyu zor bela bulan Doğu Perinçek bile, "Ben ikinci tura kalacağım" diye iddialı konuşuyor. 
Sen onun kadar bile olamadın be!
Madem senin kapasiten yardımcılık yapacak kadar. O zaman ne meydan meydan dolaşıp boş yere rüzgâr yapıyorsun muhterem? 
Madem Meral Akşener'in yardımcılığına oynuyorsun. Madem ikinci turda onun için çalışıp çabalayacaksın.
Milleti boş yere niye oyalıyorsun. Bugünden itibaren destekle o zaman, hiç vakit zaman kaybetme.
Çünkü bu millet lidere oy verir. Kendine inanan, “Ben başarırım” diyen adama oy verir. "Falanca kişi beni çağırırsa koşarak gider, hizmetinde çalışırım" diyenlere oy vermez. 
Sen artık kaybedenlerdensin. 
CHP'nin yolları artık sana kapalı. Meral Hanım desen, o zaten sana da CHP'ye de istediği keleği attı. Bence, tavuk besleme işini ciddi ciddi düşünmeye başlasan iyi edersin. Hazır çift sarılı yumurtalar şu sıralar iyi para ediyorken…
Bence bu fırsatı kaçırma!
Meral Hanım'ın ikinci tura kalacağı hülyasına da fazla kapılma. Benden duymuş olma ama ikinci tur falan olmayacak. 
O iş rüya, rüya!
Hem de sonu kâbusa dönecek bir rüya…
Seçim ilk turda bitecek.
Niye biliyor musun?
Çünkü diyar, her zaman kralı takip eder. Bu diyarın siyasetteki kralı Erdoğan'dır.
O yürüyecek, millet yürüyecek ardından!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.