Airfryer'da çıtır çıtır tavuk tarifi! Daha lezzetlisi ve pratiği zor bulunur!
Yemek Haberleri
Airfryer'da çıtır çıtır tavuk yapmak hiç bu kadar kolay olmadı! Hem çok lezzetli hem de çok pratik bu tarifi mutlaka deneyin! Airfryerda çıtır tavuk tarifi ve nasıl yapılır konusuna gelin birlikte bakalım.
Airfryer ile yapılabilecek tarifler listesi uzayıp gidiyor. Sebzeler, et yemekleri, sulu yemeklere ve hamur işlerine kadar! Hayal gücünüzle sınırlı zengin menüler daha az yağ kullanılarak çok daha hafif ve lezzetli olabiliyor.
Peki airfryerda çıtır tavuk malzemeleri ve tarifi ile nasıl yapılır detaylarını sizlerle paylaşalım.
AİRFRYER'DA ÇITIR TAVUK TAVUK NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
Nefis Yemek Tarifleri sitesinde yer alan tarife göre;
4 adet tavuk göğsü (İstediğiniz şekilde kesilmiş)
4 adet yumurta
Un (Çok az tuz ekleyin)
Ekmek kırığı (Arzuya göre baharatlanmış)
Sıvı yağı spreyi
Hazırlanışı:
1- Önce tavukları güzel bir şekilde hazırlayalım. Bunun için istediğimiz büyüklükte tavukları keselim.
2- Bir kap içerisinde 4 adet yumurtayı çırpalım.
3- Tavuğu öncelikle una ardından yumurtaya ve en son ise baharatlı ekmek kırığına batıralım.
4- Tavukları geniş bir tepsinin içine alalım ve en az 2 saat boyunca derin dondurucunun içerisinde bekletelim.
5- Dondurulmuş tavukları airfryer'da 200 derece sıcaklıkta yaklaşık 20 dakika boyunca ve sıkça karıştırarak kızartalım. Afiyet olsun.