Dumanı üstünde tüten kumpir tarifinin püf noktasıymış! İşin ustaları hep saklıyordu...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dumanı üstünde tüten kumpir tarifinin püf noktasıymış! İşin ustaları hep saklıyordu...

Yemek Haberleri

Dışarda yediğiniz mükemmel kumpir lezzetini sofranıza taşımak sandığınızdan daha kolay. Üstelik damak tadınıza göre içine dilediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz.

Kumpir ev sevilen sokak lezzetlerinin başında geliyor. Dışarıda dumanı tüte tüte yediğiniz kumpiri evde yapmak için bilmeniz gereken birkaç detay var. 

Nefisyemektarifleri.com’da patatesi tam pişen, yiyenlere lezzet şöleni yaşatan kumpir tarifi paylaşıldı.

Malzemeler

6-8 adet büyük boy patates
1 kase kornişon turşu
1 kase mısır
1 kase doğranmış yeşil veya siyah zeytin
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
1 kase Amerikan salatası
1 kase doğranmış sosis (İsteğe göre)
1 kase haşlanmış bezelye
150 gram kadar tereyağı
Ketçap-mayonez
Tuz

Dumanı üstünde tüten kumpir tarifinin püf noktasıymış! İşin ustaları hep saklıyordu...

NASIL YAPILIR?

Patatesleri yıkayıp kuruttuktan sonra tek tek önce fırın kağıdına, sonra alüminyum folyoya sarıp fırın tepsisine yerleştirin.

220 derece fırında 1 saate yakın pişirin.

Daha sonra fırından çıkarıp kağıtlardan ayırarak yarım saate yakın üzeri açık pişirin. (Patatese göre değişebilir, kontrol edip öyle tekrar fırınlayın.)

Çıkardıktan sonra ortasını bıçak yardımıyla açarak 1 tatlı kaşığı tereyağı koyun. İçini ezerek yumuşatın.

Kaşar peyniri ilave edip tekrar kaşıkla karıştırın.

İçine damak tadınıza göre istediğimiz malzemeleri ekleyin, en üste mayonez ve ketçap sıkıp sıcak servis edin.

Şimdiden afiyet olsun…

PÜF NOKTASI

Kumpir için patatesi pişirme süresi önemli. Acele etmeyin. Patatesleri fırından çıkarır çıkarmaz hemen ortalarını açıp içine tereyağı ve kaşar ekleyin. Soğuduğu zaman koyduğunuzda peynir dilediğiniz gibi erimez. Bu işlemi yaparken bıçağı yuvarlak hareketlerle bastırırsanız hem ezme hem de karıştırma işlemini aynı anda yapabilir ve daha homojen bir kumpir elde edebilirsiniz.

Patatesleri seçerken büyükçe olanları tercih edin. Küçük patatesten güzel bir kumpir yapamayacağınız gibi, yamuk olanlara malzeme doldururken zorlanabilirsiniz.

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
Derleyen: Turkiyegazetesi.com.tr

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...