Eklediğiniz tek malzeme tadını değiştiriyor… Ustalarına taş çıkartacak tarif

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Eklediğiniz tek malzeme tadını değiştiriyor… Ustalarına taş çıkartacak tarif

Yemek Haberleri

Dışarıda yediğiniz hamburger lezzetini evinize taşımak aslında zor değil. Çünkü enfes ev yapımı hamburger için şef olmanıza gerek yok, birkaç püf noktası bilmeniz yetiyor.

Hamburger, her yaştan insanın sevdiği bir atıştırmalık. Son dönemde art arda açılan hamburgercilerin sayısı arttı. Ancak dışarda yediğiniz lezzetli hamburgerleri evde de yapabilirsiniz. Şimdi size vereceğimiz hamburger köftesi tarifiyle, yiyenler “Sana bir hamburgerci mi açsak?” teklifinde bulunacak.

Et yiyen herkesin ayıldığı bayıldığı hamburgerin içine ekleyeceğiniz pekmez, köftenin tadını fast food restorandakilerine dönüştürüyor. Lafı fazla uzatmadan yapılışı ve püf noktalarına geçelim…

Malzemeler

500 gram kıyma
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı pekmez
1 yemek kaşığı hardal

Eklediğiniz tek malzeme tadını değiştiriyor… Ustalarına taş çıkartacak tarif

Fotoğraf: Envato

NASIL YAPILIR?

Kasaptan tercihen dana döş etinden tek çekim çektirdiğimiz kıymamıza; yumurta, pekmez, hardal, galeta unu, pekmez, tuz ve karabiberi ilave edin.

Tüm malzemeleri iyice yoğurarak karışmasını sağlayın.

Hazırladığınız harcı, 6 parçaya ayırın. Elinizle önce top haline getirin, daha sonra üzerine bastırarak yuvarlak şekil verin. 

Pişirirken tercihen döküm tava kullanın. Kullanacağınız tavayı ısıtın. Daha sonra köftelerinizi yerleştirip önlü arkalı pişirin.

Hamburger ekmeklerinizi de tavada hafif ısıtıp, dilediğiniz şekilde iç malzemeyle hamburgerlerinizi hazırlayabilirsiniz. Kıvırcık, domates, soğan, cheddar peyniri, turşu gibi malzemeleri zevkinize göre içine ekleyebilirsiniz.

Eklediğiniz tek malzeme tadını değiştiriyor… Ustalarına taş çıkartacak tarif

Fotoğraf: Envato

HAMBURGER KÖFTESİNİN PÜF NOKTALARI

Mynet.com’da yer alan bir içerikte ise nefis hamburger köftesinin püf noktaları paylaşıldı:

- Köfteleri şekillendirdikten sonra her burgerin ortasına baş parmağınızla bastırın. Bu hamburgerlerinizin küçülmesini engelleyecektir. Eti hamburger köftesi büyüklüğüne getirmek içinse bir kavanoz kapağı kullanabilirsiniz. Eti kavanoz kapağı içine koyun çok bastırmadan istenilen boyuta getirin.

- Köfteyi ızgaradan aldıktan sonra en az 5 dakika soğumasına izin verin. Bu etin dinlenmesini ve daha sulu olmasını sağlayacaktır.

- Domatesi her zaman hamburgerin üzerine koyun domatesin içindeki asit hamburgerdeki yağ oranını dengeleyerek hoş bir kontrast oluşturuyor. Marulu ise en alta koyun bu da hamburgerdeki suyun ekmeğe geçmesini önleyecektir.

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri, Mynet

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...