AK Parti Bursa Belediye Başkanı ve Adayı Alinur Aktaş'ın hayatı ve biyografisi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
AK Parti Bursa Belediye Başkanı ve Adayı Alinur Aktaş'ın hayatı ve biyografisi

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Belediye Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş kimdir? Alinur Aktaş kaç yaşında, nereli? Alinur Aktaş'ın mevcut mesleği nedir, evli mi? Alinur Aktaş'ın vaatleri nedir? AK Parti Bursa Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş'ın hayatı ve biyografisi

AK Parti Bursa Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş'ın hayatı ve biyografisi araştırılıyor. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde aday olan Alinur Aktaş Bursalı mı, kimdir? Alinur Aktaş nereli, kaç yaşında?

ALİNUR AKTAŞ KİMDİR?

25 Ekim 1970 yılında Bursa İnegöl’de doğan Alinur Aktaş, ilk, orta ve lise öğrenimini yine Bursa İnegöl’de tamamladıktan sonra üniversite eğitimini Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde tamamladı. Yüksek Lisans Eğitimini Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Enstitüsü Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı’nda tamamladı.

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir olan Aktaş uzun süre özel sektörde yöneticilik yaptı. Aktif olarak ortaklarıyla birlikte kurduğu inşaat- yapı malzemeleri alanında yönetilen şirketinde ticaret faaliyetlerine devam etmektedir.

2002 yılında AK Parti Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak siyaset hayatına başladı. 28 Mart 2004 seçimlerinde İnegöl Belediye Başkanlığına seçildi. İnegöl’e AVM, Yeni Pazaryeri, TOKİ Konutları, Organize Sanayi Bölgesi gibi birçok yeni eseri kente kazandırdı. Onun dönemimde İnegöl, Güney Marmara’nın en büyük ikinci kenti oldu ve Yılın Belediye Başkanı seçildi.

2017 Yılında Recep Altepe’nin istifa etmesi üzerine Belediye Meclisi tarafından Bursa Büyükşehir Başkanı seçildi.  31 Mart 2019 yerel seçimlerinde %49,62 oy alarak Bursa Büyükşehir Belediye başkanlığını olarak seçildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2024 Türkiye Yerel Seçimleri için Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden aday gösterilen Aktaş, aynı zamanda Bursa Turizm Tanıtma Birliği ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı’dır.

İngilizce ve Arapça bilen Aktaş, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...