Bedri Ağaç kimdir, nereli? CHP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Bedri Ağaç'ın hayatı ve biyografisi || Bedri Ağaç Gümüşhane

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bedri Ağaç kimdir, nereli? CHP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Bedri Ağaç'ın hayatı ve biyografisi || Bedri Ağaç Gümüşhane

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Gümüşhane Belediye Belediye Başkan Adayı Bedri Ağaç kimdir? Bedri Ağaç kaç yaşında, nereli? Bedri Ağaç'ın mevcut mesleği nedir, evli mi? Bedri Ağaç'ın vaatleri nedir? CHP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Bedri Ağaç'ın hayatı ve biyografisi

CHP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Bedri Ağaç kimdir? Bedri Ağaç nereli, kaç yaşında?

BEDRİ AĞAÇ KİMDİR?

Bedri Ağaç, 1966’da Gümüşhane'de dünyaya geldi. Anne ve babası öğretmen olan Ağaç, ilk ve orta öğrenimini Gümüşhane'de tamamladı. Sonra sırasıyla Kuleli Askeri Lisesi, Kara Harp Okulu ve Kara Kuvvetleri Ulaştırma Okulunu bitirdi.

20 Yıl Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yaptı. Yaklaşık üç yıl; Amerika, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, Belçika, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Kosova ve Ukrayna olmak üzere; çeşitli yurt dışı görevlerinde bulundu.  Ayrıca; MSB Ulaştırma Servis Birlik Komutanı, Ulaştırma Okulu ve Lojistik Yönetim Okulu'nda Öğretim Görevlisi, Kolordu Lojistik Destek Komutanı, Kolordu Karargâhı ve NATO Karargâhında Ulaştırma Plan subayı olarak görev yaptı.

ABD Virginia TEC Üniversitesine bağlı ALMAC’da (Ordu Lojistik Yönetim Koleji); “Ulaştırma ve Lojistik Yönetim” alanında “Yüksek Lisans Eğitimini” onur derecesi ile tamamladı. TSK’de görevde iken; “Ulaştırma Yönetimi ve Trafik Yönetimi” adlı kitapları yayınlanmıştır.

Gölcük ve Düzce Depremlerinde; 6 Ay boyunca “Yardım-Lojistik Destek ve Ulaştırma Koordinatörü” olarak görev yaptı.

2007 yılında yarbaylığa terfi etti ve özellikle 1992 yılında Bingöl’de gerçekleşen terörle mücadeledeki önemli rolüyle bilinir. 30 Ağustos 2008'de TSK'dan kendi isteği ile emekli oldu. 2009 yılında kurulan Türkiye Değişim Hareketi'nin İl Başkanlığını yaptı. 2009 ve 2019 yıllarında Gümüşhane CHP Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere girdi. 2015 ve 2017’de CHP Gümüşhane İl Başkanı olarak seçilen Bedri AĞAÇ; dört yıldır bu görevi sürdürmektedir. 14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerinde Millet İttifakı’nın Gümüşhane 2. Sıra milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi.

Evli ve bir çocuk babası olan Bedri Ağaç, çok iyi derecede İngilizce, orta düzeyde Almanca ve Hırvatça bilmektedir.

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...