Cevat Öncü kimdir, nereli? CHP Samsun Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü'nün hayatı ve biyografisi || Cevat Öncü Samsun

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Cevat Öncü kimdir, nereli? CHP Samsun Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü'nün hayatı ve biyografisi || Cevat Öncü Samsun

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Belediye Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü kimdir? Cevat Öncü kaç yaşında, nereli? Cevat Öncü’nün mevcut mesleği nedir, evli mi? Cevat Öncü'nün vaatleri nedir? CHP Samsun Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü'nün hayatı ve biyografisi

CHP Samsun Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü kimdir? Cevat Öncü nereli, kaç yaşında?

CEVAT ÖNCÜ KİMDİR?

1963 yılında Samsun’da dünyaya gelen Öncü ilk, orta ve lise eğitimini Samsun’da üniversite eğitimini İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisi olarak 1984 yılında bitirdi.

Şantiye Mühendisi, Proje Mühendisi gibi görevlerle kariyer hayatına başlayan Öncü, 1996-2000 yılları arasında İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği, 2000-2002 ve 2014-2022 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanlığı Yaptı.
 2006-2008 yılları arasında TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, Genel Merkez Danışma Kurulu Üyeliği’ne seçildi. 2022’de Danışma Kurulu Üyeliği’ne yeniden seçilen Öncü, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile İnşaat Mühendisleri Odası Genel Merkez Genel Kurul delegesidir ve halen bu görevlerine devam etmektedir.

Cevat Öncü kimdir, nereli? CHP Samsun Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü'nün hayatı ve biyografisi || Cevat Öncü Samsun

Samsun Çırakmanspor’da başkanlık, Samsun Kadıköyspor’da yöneticilik, Samsunspor’da 2002-2012 yılları arasında Yönetim Kurulu Üyeliği, Basın Sözcülüğü ve Asbaşkanlık görevlerinde bulundu. 2018-2020 yılları arasında Danışma Kurulu Üyeliği, 2020-2022 yılları arasında Divan Kurulu Üyeliği yaptı.

Çeşitlim Sivil Toplum Kuruluşlarında görevler alan Öncü, Yeni Türkiye Partisi Samsun İl Başkanlığı yaptı.

Cevat Öncü evli ve üç çocuk babasıdır.

CEVAT ÖNCÜ'NÜN VAATLERİ

2024 Türkiye Yerel Seçimleri Samsun Büyükşehir Belediyesi CHP Adayı Cevap Öncü, ‘’Değişim İçin Öncü Başkan’’ sloganıyla çalışmalarına başladı.

Esnaf ve Vatandaşlarla bir araya gelen öncü halk desteğini almak için çalışmalarına ara vermeden devam etti.

Çarşamba İlçe Başkanlığının akşam yemeğinde konuşan Öncü, kirli sanayiye dikkat çekerek Çarşamba halkı artık ‘’zehir solumasın’’ diye yola çıktığını belirtti.

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...