İsmail Sonkaya kimdir? CHP Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Sonkaya Konyalı mı, nereli, kaç yaşında?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsmail Sonkaya kimdir? CHP Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Sonkaya Konyalı mı, nereli, kaç yaşında?

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

CHP Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Sonkaya, 31 Mart 2024 yerel seçimlerine kısa süre kala merak edilen isimler arasında yer almakta. İsmail Sonkaya kimdir, kaç yaşında? İsmail Sonkaya Konyalı mı, nereli?

İsmail Sonkaya kimdir, sorusunun cevabı araştırılan konulardan biri olarak karşımıza çıkmakta. CHP'nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak tanıttığı İsmail Sonkaya'nın hayatı ve biyografisine dair başlıkları derledik.

İSMAİL SONKAYA KİMDİR?

Konya'nın Karapınar ilçesinde dünyaya gelen CHP Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Sonkaya, Yüksek mimardır. Bir dönem Karapınarlılar Derneği Başkanlığı yaptı. Konya'da çeşitli projelerde adını geçiren ve ismini duyuran mimar Sonkaya, emeklidir. Emekli olduktan sonra siyasete aktif olarak atılan Sonkaya, şehirde tanınan mimarlar arasındadır. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Belediye Başkan Adayı İsmail Sonkaya, CHP Konya'da da birçok görevde bulunmuş ve parti ile görevleri aktif olarak yürütmüştür. Böylece partisinin güvenini de kazanmıştır. 

İSMAİL SONKAYA'NIN VAATLERİ

Seçim sürecinde Konya’nın sorunlarına yönelik çözüm odaklı projeleri kamuoyuna duyuracak olan ve aynı zamanda şehirdeki mimarlık geçmişi ve deneyimleriyle de dikkat çeken Sonkaya, adaylık sürecinde kent halkının beklentilerine cevap verecek projelerini detaylandıracak.

 

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...