Mehmet Hilmi Güler kimdir? AK Parti Ordu Belediye Başkan adayı Mehmet Hilmi Güler Ordulu mu, nereli, kaç yaşında?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Mehmet Hilmi Güler kimdir? AK Parti Ordu Belediye Başkan adayı Mehmet Hilmi Güler Ordulu mu, nereli, kaç yaşında?

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu Belediye Başkan adayını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri kapsamında Ordu Belediye Başkan Adayı Mehmet Hilmi Güler kimdir, sorusunun cevabı araştırıldı. Peki Mehmet Hilmi Güler kimdir, nereli, kaç yaşında? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. Vatandaşlar, Mehmet Hilmi Güler'in hayatı ve kariyerine dair detaylar araştırılmakta. Peki, Mehmet Hilmi Güler kimdir? Mehmet Hilmi Güler kaç yaşında, nereli? Ordu Belediye Başkanı Adayı Mehmet Hilmi Güler daha önce nerelerde görev yapmıştır?

MEHMET HİLMİ GÜLER KİMDİR?

1949 yılında Ordu’da doğmuş olan Mehmet Hilmi Güler, İlk ve Ortaokulu Ordu’daki İsmet Paşa İlk ve Ortaokullarında bitirmiştir. 1966 yılında Ordu Lisesinden, 1972 yılında ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)’nden Metalurji Mühendisi olarak mezun olmuştur. Aynı üniversiteden Master ve Doktora derecelerini almaya hak kazanan Mehmet Hilmi Güler, o zamanlarda ODTÜ Mühendislik Fakültesi Metalurji Mühendisliği Bölümü’nde Yarı-zamanlı Asistan olarak çalışmaya başlamıştır. Daha sonra Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Tam-zamanlı asistan olarak çalışmıştır. O zamanlarda yaptığı öğretim üyeliğinde Malzeme ve İmal Usulleri derslerini vermiştir.

1976 yılında, Türk Uçak Sanayii A.Ş. (TUSAŞ)’ye, Grup Başkanı olarak, girerek çeşitli görevler üstlenmiştir. Bu görevler şu şekilde sıralanabilir: Uçak ve uçak sistemlerinin seçimi, proje değerlendirme, tezgâh ve teknoloji seçimi…1979 yılında ise araştırmacı olarak TÜBİTAK’a geçmiştir. Sırasıyla; Uzman Yardımcısı, Uzman, Bölüm Başkanı, Müdür ve Başkan Yardımcısı görevlerinde bulunarak, Yönetim Kurulu’na seçilen Güler Bilim ve Teknoloji Politikasına ilişkin çalışmaların yanında Roket Teknolojisi ve Silah Sistemleri üzerine yapılan araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde de görev almıştır.

Türkiye Ereğli Demir Çelik A.Ş.(ERDEMİR)’de Yönetim Kurulu’nda beş yıl (1985-1991) görev yapmış olan Güler, ERDEMİR’deki görevi süresince; maliyetin düşürülmesi, verim ve kaliteyi arttırma gibi demir-çeliğin dikkat edilmesi gereken ana maddeler üzerine uzun süreli ve geniş çaplı çalışmalar başlattı.

1991 yılında Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK)’na Yönetim kurulu başkanı olarak atanmıştır.

Ordu’da, Ordu Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD)’nin Kurucu Genel Sekreterliğini yapan Mehmet Hilmi Güler Ordu’ya ait farklı özgün yatırım ve kalkınma projeleri hazırlamıştır.

1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesine geçmiştir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde İGDAŞ ‘ta Yönetim Kurulu Üyesi ve Murahhas Üye (CEO) olarak görev alan Güler, 1996-1997 yıllarında Etibank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak göreve alınmıştır. Aynı zamanda Türkiye’deki tüm üretimlerden sorumlu Başbakanlık Başdanışmanı olarak çalışmıştır. 3 Kasım 2002’de Ordu’dan AK Parti milletvekili seçilmiş ve 58, 59 ve 60. Hükümetlerde 2002-2009 yılları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini yürütmüştür. Şuan da Ordu Belediyesinin Başkan adayıdır.

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...