Mehmet Murat Çalık kimdir? CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık nereli, kaç yaşında, mesleği nedir?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Mehmet Murat Çalık kimdir? CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık nereli, kaç yaşında, mesleği nedir?

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık kimdir? Mehmet Murat Çalık kaç yaşında, nereli? Mehmet Murat Çalık’ın mevcut mesleği nedir, evli mi? Mehmet Murat Çalık’ın vaatleri nedir? CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık’ın hayatı ve biyografisi

CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık’ın hayatı ve biyografisi araştırılıyor. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde aday olan Mehmet Murat Çalık Beylikdüzü mü, kimdir? Mehmet Murat Çalık nereli, kaç yaşında?

MEHMET MURAT ÇALIK KİMDİR?

1972 yılında Trabzon Maçka’da dünyaya gelen Çalık, ilk ve orta öğrenimini Maçka’da, Lise eğitimini ise Trabzon Lisesinde tamamladı.  İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünden 1997 yılında mezun olan Çalık, 1998 yılında bir şirketin kurucu ortağı olarak iş hayatına girdi.

2008-2014 yılları arasında Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesinde yöneticilik ve başkanlık yaptı. 2014-2018 yılları arasında Beylikdüzü Belediyesinde Teknik Koordinatörlük ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde yer aldı.

2019 yılında Beylikdüzü Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı gösterilmesinden dolayı 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı olarak seçildi.

Seçim sonuçlarında %55,33 oy alarak Belediye Başkanı olarak seçildi. 2024 yerel seçimlerinde tekrar aday seçilen Çalık evli ve iki çocuk babasıdır.

MEHMET MURAT ÇALIK'IN VAATLERİ

Geçtiğimiz günlerde devam eden projeleri inceleyen Çalık, ‘’Bu Bereketli Anadolu topraklarından binlerce Aziz Sancar yetişsin istiyoruz diyerek’’ Gözlem evi ve Fizik Parkı projelerini duyurdu. Yeni açılıcak Aziz Sancar Bilim ve Sanat merkezinin yanında gözlem evi ve Prof. Dr. Erdal İnönü Fizik Parkının yapımının olduğu ayrıca Yakın Tarih Müzesi, Yaşam Vadisi 3. Ve 4. Etabı, Beylikdüzü Cemevi ve Kültür Merkezi, Beylikdüzü Kent Enstitüsü, Gürpınar Engelsiz Yaşam Merkezi, İstanbul Kent Akademisi ve İnovasyon Merkezi, Gürpınar Kentsel Dönüşüm Projesi ve Kapalı Pazar alanları projeleri arasında.

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...