Mehmet Sekmen kimdir? Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen Erzurumlu mu, nereli?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Mehmet Sekmen kimdir? Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen Erzurumlu mu, nereli?

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum Belediye Başkan adayını açıkladı. Erzurum Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen oldu. Erdoğan’ın açıklamalarından sonra gözler Mehmet Sekmen’e çevrildi. Herkes Mehmet Sekmen’in kim olduğunu araştırıyor. Peki, Mehmet Sekmen kimdir? Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen Erzurumlu mu, nereli?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. Herkes,  Mehmet Sekmen 'in hayatı ve kariyeri hakkında oldukça merak içinde. Peki, Mehmet Sekmen kimdir? Mehmet Sekmen kaç yaşındadır? Mehmet Sekmen nerelidir? Erzurum Belediye Başkanı Adayı Mehmet Sekmen daha önce nerelerde görev yapmıştır?

MEHMET SEKMEN KİMDİR?

1958 yılında Erzurum Pazaryolu ilçesinde doğan Mehmet Sekmen, üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı. 1980 yılında Vakıfbank’ta yönetici olarak iş hayatına başladı. 1985 yılında mali müşavirliğe başladı. 1980-1890 yılları arasında CEO ve Holding Yönetici olarak görev aldı.
Siyaset hayatına Milli Gençlik Vakfı Kartal İlçe Başkanı olarak başlayan Sekmen daha sonra 1989 yılında Refah Partisi Kartal İlçe Başkanlığa getirildi. 1992 yılındaki yerel seçimlerde Samandıra Belediye Başkanlığı’na seçildi.  1994 yerel seçimlerinde Kartal Belediye Başkanı oldu, 1999 seçimlerinde tekrar kazanarak 2 dönem bu görevi sürdürdü.

2002 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Plan Bütçe Komisyonu, Çevre Komisyonu ve Bayındırlık Komisyonunda çalıştı. 2003-2005 yıllarında Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı Danışma Kurulu Üyeliği görevini yerine getirdi. 27 Temmuz 2007 seçimlerinde 23. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili oldu.  Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğü, Erzurum’un da içinde olduğu Doğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğü görevlerine devam etti.

2014 ve 2019 Yıllarında yapılan yerel seçimlerde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildi. 2016-2017-2018 yıllarında üst üste yatırım bütçesi kullanımında en başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Evli ve dört çocuk babası olan Mehmet Sekmen iyi derecede Arapça ve İngilizce bilmektedir.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 7 Ocakta yapılan kongrede Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak tekrar seçildi.

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...