Rahmi Metin kimdir? AK Parti Rize Belediye Başkan Adayı Rahmi Metin Rizeli mı, nereli?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Rahmi Metin kimdir? AK Parti Rize Belediye Başkan Adayı Rahmi Metin Rizeli mı, nereli?

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

AK Parti Rize Belediye Başkan Adayı Rahmi Metin kimdir? Rahmi Metin kaç yaşında, nereli? Rahmi Metin’in mevcut mesleği nedir, evli mi? Rahmi Metin’in vaatleri nedir? AK Parti Rize Belediye Başkan Adayı Rahmi Metin’in hayatı ve biyografisi

AK Parti Rize Belediye Başkan Adayı Rahmi Metin’in hayatı ve biyografisi araştırılıyor. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde aday olan Rahmi Metin Rizeli mi, kimdir? Rahmi Metin nereli, kaç yaşında?

AK PARTİ RİZE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI RAHMİ METİN KİMDİR?

26 Kasım 1969’da Rize’nin Merkez İlçesinde doğdu. İlk ve Orta öğretimini Rize'de tamamladıktan sonra 1993’te Atatürk Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. 2012 – 2014 yıllarında Erciyes Üniversitesinde Siyaset Felsefesi üzerine Yüksek Lisans Tezini yaptı. 1993-2004 yıllarında Rize'de özel bir dershanede Felsefe Öğretmenliği yapmış ve bununla birlikte  ortağı olduğu dershanelerin Genel Müdürlük görevini beraberinde yapmıştır.
2004’te mahalli seçimlerde Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi seçilmiş ve 2009 yılına kadar Meclis Başkanlığı görevini yürütmüştür . 2009 mahalli seçimleriyle yeniden İl Genel Meclis Üyesi ve Meclis Başkanı seçilen Metin bu görevini 2011 yılına kadar devam etmiştir. 2011-2014 yılları arasında ise meclis üyeliği devam etmiş.

Rize Üniversite Mezunları Derneğinde ( Rüder ) 3 dönem başkanlık yapan Metin, Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneğinde de 2009-2014 yıllarında başkanlık yapmıştır.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucu üyesi ve Denetleme kurulu başkanı olarak görev yapan Metin, 31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde Rize Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Rahmi Metin, evli ve 4 çocuk babasıdır.

RAHMİ METİN'İN VAATLERİ

AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Burak AK ile birlikte, Çarşı Mahallesindeki esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Metin, Yeniköy Mahallesi Bakırcılar sokağında esnaf ve vatandaşlarla da bir araya gelmiştir. Şimal Alışveriş merkezini, Sanayi Sitesi esnaflarını, Rize Belediyesi Eski Başkanı Halil Bakırcı’yı, Ekrem Orhon mahallesini, öğrencileri, Camiönü Mahallesi Kadın Koordinasyon Merkezi Meslek Edinme Kursu’nu ve daha birçok yeri ziyaret ederek hem yaşlıların hem de genç olan hemşerilerinin istek ve taleplerini dinleyerek onların talepleri üzerinde çalışmış oldukları projelerin var olduğunu dile getirmiştir. 

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...