Şükrü Başdeğirmen kimdir? AK Parti Isparta Büyükşehir Belediye Başkan adayı Şükrü Başdeğirmen Ispartalı mı, nereli?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Şükrü Başdeğirmen kimdir? AK Parti Isparta Büyükşehir Belediye Başkan adayı Şükrü Başdeğirmen Ispartalı mı, nereli?

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta Belediye Başkan adayını açıkladı. Isparta Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen oldu. Erdoğan’ın açıklamalarından sonra gözler Şükrü Başdeğirmen’e çevrildi. Herkes Şükrü Başdeğirmen’in kim olduğunu araştırıyor. Peki Şükrü Başdeğirmen kimdir? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Isparta Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. Herkes,  Şükrü Başdeğirmen 'ın hayatı ve kariyeri hakkında oldukça merak içinde. Peki, Şükrü Başdeğirmen kimdir? Şükrü Başdeğirmen kaç yaşındadır? Şükrü Başdeğirmen nerelidir? Isparta Belediye Başkanı Adayı Şükrü Başdeğirmen daha önce nerelerde görev yapmıştır?

ŞÜKRÜ BAŞDEĞİRMEN KİMDİR?

7 Ocak 1962 yılında Isparta’da doğan Şükrü Başdeğirmen,  İlk, orta ve lise eğitimimi Isparta’da tamamlamıştır. Şükrü Başdeğirmen, İşletme Fakültesinde okuduktan sonra ve Süleyman Demirel Üniversitesi Kamu Yönetimi üzerine Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Şükrü Başdeğirmen, 30 yıldır inşaat ve inşaat malzemeleri ticaretiyle uğraşmaktadır. Aynı zamanda gıda, hayvancılık ve enerji sektöründe de ticari faaliyetlerimi sürdürmektedir.

Bir dönem belediye meclis üyeliği görevinde bulunan Başdeğirmen, 2001 yılından itibaren Ticaret ve Sanayi Odasında pek çok görevde yer aldı ve 2013 yılından bu yana da Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Şükrü Başdeğirmen, aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyeliği, Dünyanın en büyük iş örgütü Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Avrupa İşletmeler Meclis Üyeliği, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

Şükrü Başdeğirmen, başta yardım dernekleri olmak üzere spor kulüpleri ve Isparta açısından önem arz eden birçok sosyal çalışmada aktif olarak görevler üstlenmiştir. Ayrıca Şükrü Başdeğirmen, Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi binasının yapımıyla ilgili komitenin başkanlığını da yürütmüştür. Hafız İbrahim Demiralay Okulu’nun yapımında komite başkanlığı yapan Başdeğirmen, birçok eğitim kurumunun da hayırseverler yardımıyla yapılmasına vesile olmuştur.

Şu anda 61 yaşının içerisinde olan Şükrü Başdeğirmen, evli ve 2 çocuk babası olup, Orta derecede İngilizce bilmektedir. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın açıklamasının üzerine Isparta Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’dır.

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...