Tahir Büyükakın kimdir? AK Parti Kocaeli Belediye Başkan adayı Tahir Büyükakın Kocaelili mi, nereli?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Tahir Büyükakın kimdir? AK Parti Kocaeli Belediye Başkan adayı Tahir Büyükakın Kocaelili mi, nereli?

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Belediye Başkan adayını açıkladı. Kocaeli Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın oldu. Erdoğan’ın açıklamalarından sonra gözler Tahir Büyükakın’a çevrildi. Herkes Tahir Büyükakın’ın kim olduğunu araştırıyor. Peki Tahir Büyükakın kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. Herkes,  Tahir Büyükakın 'ın hayatı ve kariyeri hakkında oldukça merak içinde. Peki, Tahir Büyükakın kimdir? Tahir Büyükakın kaç yaşındadır? Tahir Büyükakın nerelidir? Kocaeli Belediye Başkanı Adayı Tahir Büyükakın daha önce nerelerde görev yapmıştır?

TAHİR BÜYÜKAKIN KİMDİR?

1969 yılında Kocaeli Derince’ de dünyaya gelen Büyükakın, ilkokul öğrenimini Derinde Turgut Reis İlkokulu, ortaokul eğitimini İzmir İmam Hatip Ortaokulunda, lise eğitimini ise İzmit Endüstri Meslek Lisesi, lisans eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı. Ardından İstanbul Üniversitesinde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı.

1993 yılında Kocaeli Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2002 yılında Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü İktisat Politikası Anabilim Dalı Yardımcı Doçent kadrosuna alındı. 2007 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde genel sekreter olarak görev aldı. 2013 yılında Doçent unvanını aldı. İstikrar Politikaları ve Ekonomik Krizler üzerine projeler hazırladı.
Cumhurbaşkanlığı Bakanlar Kurulu tarafından 2017 yılında Bilecik valisi olarak atandı. Valilik görevinde 2018 yılından istifa ederek 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldu. Seçimler sonucunda %55,57 oy alarak Kocaeli Büyükşehir Başkanı olan Tahir Büyükakın 4 Haziranda mazbatasını alarak görevine başlamıştır.

İyi derece İngilizce bilen Büyükakın, evli ve üç çocuk babasıdır..

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2024 Yerel Seçimleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı adaylığına tekrar seçildi.

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...