Tanju Özcan kimdir? CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan'ın hayatı ve biyografisi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Tanju Özcan kimdir? CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan'ın hayatı ve biyografisi

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Belediye Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan kimdir? Tanju Özcan kaç yaşında, nereli? Tanju Özcan'ın mevcut mesleği nedir, evli mi? Tanju Özcan'ın vaatleri nedir? CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan'ın hayatı ve biyografisi

CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan kimdir?

TANJU ÖZCAN KİMDİR?

Tanju Özcan, 12 Aralık 1973’te Bolu Mengen’de doğdu. Anne ve babası öğretmen olan Özcan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından bir süre serbest avukatlık yaptı.
Tanju Özcan (d. 12 Aralık 1973, Mengen), Türk avukat ve siyasetçi. 2011-2019 yılları arasında Bolu milletvekili olarak görev yaptı. 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden (CHP) Bolu belediye başkanlığına seçildi. CHP Bolu Merkez İlçe ve CHP Bolu İl Başkanlığı görevlerini yürüttü ve Bolu’da Belediye Meclis Üyeliği, Boluspor Yöneticiliği yaptı.
1999 yerel seçimlerinde Demokratik Sol Partiden Bolu Belediye Meclisine seçildi. 2004'te yerel seçimler öncesinde partisinden istifa ederek CHP'ye katıldı.
2011 Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden 24. dönem Bolu milletvekili oldu. Daha sonra 25,26 ve 27. dönemlerde de Bolu milletvekili olarak meclise girdi. 24. dönem milletvekilli sırasında TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği, İçişleri Komisyonu Üyeliği ve Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu. 26. Dönemde İçişleri Komisyonu Üyeliği yaptı.
31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde milletvekilliğinden istifa ederek. CHP'den Bolu Belediye Başkanı oldu. 5 Nisan 2019 tarihinde Kur'an-ı Kerîm'e el basıp yemin ederek belediye başkanlığı görevine başladı.
Tanju Özcan özellikle ülkemizdeki sığınmacılar ile ilgili söyledikleri ve uyguladığı belediye yaptırımları ile gündeme gelmiştir. Bolu Belediyesi olarak verilen hizmetlerde yabancılara farklı ve yüksek fiyatlar uygulanmaya başladı. Sığınmacıların Bolu’yu terk etmeleri için reklam panolarına astırdığı Arapça afişlerle Bolu’yu terk etmelerini istedi. Ayrıca sığınmacılara daha önce verilen iş yeri açma ruhsatlarını iptal etti ve hiçbir yeni ruhsat vermedi.
16 Mayıs 2022'de Bolu belediye meclisi toplantısında, oylamada el kaldıran AK Parti meclis üyesi Hacer Çınar'a yönelik "Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım, ayıp oluyor" sözleri nedeniyle CHP’den 1 yıl geçici süreyle ihraç edilmiştir. 3 Temmuz 2023 tarihinde CHP yönetimine karşı Değişim ve Adalet Yürüyüşü'nü başlatmış ve 26 Temmuz 2023 tarihinde CHP'den tekrar ihraç edilmiştir. 38. CHP Kurultayı'nın ardından Özgür Özel’in genel başkan seçilmesiyle parti yüksek disiplin kurulunun kararıyla bir kez daha Cumhuriyet Halk Partisi'ne dönmüştür.
31 Mart 2024 yerel seçimlerinden tekrar CHP’den Bolu Belediye Başkan adayı olmuştur.

BELEDİYECİLİK FAALİYETLERİ

“Biz Varız Birimi” kurarak pandemi döneminde tüm ihtiyaç sahibi, yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik ücretsiz ev temizliği hizmeti verdi.
“Evde Kişisel Bakım Hizmeti’ ile yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların tüm banyo, tıraş, gibi kişisel bakım ihtiyaçları evlerine gelen belediye ekiplerince karşılanıyor.
Aşevi ile ücretsiz yemek ve ihtiyaç sahiplerine gıda ve giyişi yardımı yapılıyor.
“Kardeşlik Köprüsü Projesi” ile ise hayırseverin yaptığı zekât ve fitre bağışlarını, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Tanju Özcan, 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde CHP Bolu Belediye Başkanı olarak aday oldu.

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...