3 yaşından beri bu görev için hazırlanıyor: Kraliçenin ölümünden sonra Kral 3. Charles ilk kez görüntülendi

Düzenleyen:
3 yaşından beri bu görev için hazırlanıyor: Kraliçenin ölümünden sonra Kral 3. Charles ilk kez görüntülendi

DÜNYA Haberleri

Kraliçe 2. Elizabeth’in ölmesinden sonra veliaht sıralamasına göre Kral olan 3. Charles, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde hayatını kaybettiğini açıklanmasından sonra eşi Camilla ile birlikte ilk kez görüntülendi.

İngiltere’de Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümünden dolayı 10 günlük ulusal yas ilan edildi. Kraliçe 2. Veliaht sıralamasına göre Elizabeth’in ardından ise oğlu Charles’in resmi törenle tahta çıkacak. Prens Charles ve eşi Camilla son olarak Balmoral'dan ayrılırken görüntülendiler.

3 yaşından beri bu görev için hazırlanıyor: Kraliçenin ölümünden sonra Kral 3. Charles ilk kez görüntülendi

Fotoğrafta, Kral Charles arka koltukta tek başına otururken eşi Camilla ise ön koltukta oturduğu görüldü.

Kraliyet ailesi üyeleri Kraliçe Elizabeth’in ölümü üzerine bir araya gelmiş ve ülkenin cenaze hazırlıklarına başladılar.  Yeni Kral 3. Charles ve eşi Camilla Balmoral’dan bir arabayla ayrılırken görüntülendi. İkilinin bu akşam ulusa hitap etmeden önce Londra’ya doğru hareket etti.

Kraliçe 2. Elizabeth’in yaklaşık 1 yıldır rahatsız olduğu ve rahatsızlığı artınca da tıbbi gözetim altında tutulmuştu. Dün rahatsızlığı artan Kraliçe Elizabeth’in 4 çocuğu, Prens Andrew, Prens Edward, Prenses Anne ve Prens Charles anında İskoçya’ya gelmişti. Kraliçe’yi ziyaret eden diğer Kraliyet ailesi üyeleri arasında ise Cambridge Düşsesi Kate Middleton ve çocukları Prens George, Prenses Charlotte ve Prens Louis, Cornwall Düşmesi Camilla, Kraliçenin torunları Cambridge Dükü Prens William ve Sussex Dükü Prens Harry yer aldı.

Kraliçe’nin vefat ettiğinin resmi bir şekilde açıklanmasından sonra Kral Charles ve Kraliçe eşi Camilla bir gece İskoçya’da kalmıştıştı. Saltanatının ilk gününde Kral Charles ve Kraliçe konvoy halinde Dee Nehri üzerinde Ballater’a doğru hareket ederken fotoğraflandı. Görüntülerde Kral Charles arka koltukta tek başına otururken eşi Camilla ise ön koltukta oturduğu görüldü.

 



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...