41 gündür devam eden savaşta bir ilk! 267 Ukrayna askeri aynı anda teslim oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
41 gündür devam eden savaşta bir ilk! 267 Ukrayna askeri aynı anda teslim oldu

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin Mariupol açıklamasından sonra bölgeden çarpıcı görüntüler geldi. Ukraynalı 267 deniz piyadesinin Rusya ordusuna teslim olduğu anlar kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişimi 41 gündür devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski Mariupol’de zor zamanlar geçirdiklerini ve ciddi kayıplar verdiklerini açıklamasının ardından bölgede 267 Ukraynalı deniz piyadesinin Rusya ordusunda teslim olduğu anların görüntüleri dikkat çekti.

41 gündür devam eden savaşta bir ilk! 267 Ukrayna askeri aynı anda teslim olduUkraynalı 267 deniz piyadesinin Rusya ordusuna teslim olduğu anlar kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

267 deniz piyadesinin aynı anda Rus birliklerine teslim olması da Rusya-Ukrayna Savaşı’ndaki en büyük toplu teslim olma olayı olarak tarihe geçti.  

ZELESNKİY’DEN MARİUPOL AÇIKLAMASI

Ukrayna'nın Mariupol kentindeki duruma değinen Zelenski, bu şehrin kurtarılması ile ilgili bazı senaryolar üzerinde durduklarını dile getirmişti. Zelenkiy, "Mariupol'da durum en zor olanlardan biridir. Tüm senaryoları söyleyemem. Askerlerimizin desteklenmesi ile ilgiliyiz. Onlar için zor anlar. Türkiye'nin bu özel misyonda arabuluculuğu söz konusudur. Önümüzdeki günlerde belki de önümüzdeki saatlerde bu zor soruya bir cevap verebileceğiz" diye konuştu.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...