70 yıl sonra bir ilk! Kral 3. Charles'ın Kraliyet sembolü belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: BBC
70 yıl sonra bir ilk! Kral 3. Charles'ın Kraliyet sembolü belli oldu

DÜNYA Haberleri  / BBC

​İngiltere’de, devlet belgeleri, hükümet binaları ve posta kutularında kullanılacak Kral 3. Charles’ın kraliyet sembolü kamuoyuna açıklandı. Kral Charles sembolü, birçok tasarımın arasından bizzat kendi seçti.

İngiltere'de 70 yıl boyunca hükümdarlık yapan Kraliçe Elizabeth 8 Eylül'de hayatını kaybetmişti. Kraliçe Westminster Katedrali'nde düzenlenen görkemli bir cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Kraliçe'nin ölümünün ardından tahtın varisi Kral 3. Charles oldu. Galler Prensi unvanını 64 yıl taşıyan ve bu unvanı en uzun süre kullanan kişi olan Kral 3. Charles, aynı zamanda tahta çıkan en yaşlı İngiliz hükümdarı olma özelliğini taşıyor.

Öte yandan Kral Charles'ın Kraliyet sembolü belli oldu ve bu sembol kamuoyuna açıklandı. Sembolde adının baş harfi C ve Latince Kral anlamına gelen Rex kelimesinin ilk harfi R ve aynı zamanda 3 sayısı yer alıyor. Yeni hükümdarın sembolü Kral 2. Elizabeth’in E II R sembolünün yerini alacak.

Yas döneminin sona ermesiyle Kral Charles’ın sembolü kullanılmaya başlanacak. Sembol ilk olarak bugün Buckingham Sarayı’nın posta odasında kullanılacak ve Kraliyet konutlarından yollanan mektuplarda yer alacak.

70 yıl sonra bir ilk! Kral 3. Charles'ın Kraliyet sembolü belli oldu

Kral 3. Charles'ın bizzat kendi seçtiği Kraliyet ailesinin yeni sembolü

SEMBOLLER HEMEN DEĞİŞMEYECEK

Sembolün İskoç tacını temsil eden ayrı bir versiyonu da olacak. Ancak posta kutuları ve kamu binalarındaki semboller hemen değişmeyecek. İngiltere’de hala Kraliçe Victoria, 7. Edward, 5. George, 6. Ve 7. George sembollerini taşıyan posta kutuları kullanılıyor.

Şu anda toplam posta kutularının yüzde 60 kadarını oluşturan 70 bin posta kutusunda Kraliçe 2. Elizabeth’in sembolü var. 1936’ta tahttan feragat eden 8. Edward’dan ise geriye sadece 170 posta kutusu kaldı.

KAMU BİNALARINDA SEMBOL DEĞİŞİMİ

BBC'de yer alan habere göre Kraliyet Posta Kurumu Royal Mail, yapım aşamasındaki ve kurulmaya hazır posta kutularında yine Kraliçe 2. Elizabeth’in sembolünün yer alacağını açıkladı. Kamu binalarında ise sembolün ne zaman değişeceği, kurumların kendilerine bırakıldı.   

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...