ABD'de kasırga alarmı! 140 bin hane elektriksiz kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA/AA
ABD'de kasırga alarmı! 140 bin hane elektriksiz kaldı

DÜNYA Haberleri  / İHA/AA

ABD'nin doğusunda yer alan Rhode Island eyaletinde etkili olan Henri Kasırgası nedeniyle 140 bin haneye elektrik temin edilemiyor.

ABD kasırga ve şiddetli yağışlarla boğuşuyor. Saatte 95 kilometre hızla hareket eden Henri Kasırgası nedeniyle Long Island ve New England bölgelerinde yaşayanlar, 'su baskınları ve şiddetli rüzgara karşı dikkatli olmaları' konusunda uyarıldı.

140 BİN HANE ELEKTRİKSİZ KALDI

Rhode Island eyaletinde 140 bin haneye elektrik verilemezken; eyaletin birçok bölgesinde etkili olan fırtına nedeniyle ağaçlar kökünden söküldü, köprüler, yollar ve birçok ev hasar gördü.

ABD'de kasırga alarmı! 140 bin hane elektriksiz kaldı

YÜZLERCE UÇUŞ İPTAL EDİLDİ

Bölgedeki büyük havaalanları fırtına yaklaşırken hala açık olsa da bugün yüzlerce uçuş iptal edildi. New York ve çevresindeki demir yolu ulaşımı da askıya alındı.

KUZEYBATIYA DOĞRU İLERLİYOR

Şu anda Rhode Island’da bulunan tropikal fırtına, 200 kilometre yarıçapında etkili olan ve yer yer saatte 112 kilometre hızla esen rüzgar ile birlikte kuzeybatıya doğru saatte 14 kilometre hızla ilerliyor. Fırtınaya eşlik eden yoğun yağış sebebiyle Connecticut ve Massachusetts’in bazı kısımlarında sel bekleniyor.

ABD Başkanı Joe Biden, fırtınadan etkilenen bölge sakinlerine gereken yardımın sağlanacağını belirtti.

ABD'de kasırga alarmı! 140 bin hane elektriksiz kaldı

SELDE CAN KAYBI 22'YE YÜKSELDİ

ABD'nin Tennessee eyaletindeki şiddetli yağışların yol açtığı selde hayatını kaybedenlerin sayısı 22'ye yükselirken 45 kişinin de kayıp olduğu belirtildi.

Eyalet yetkilileri, şiddetli yağışlar nedeniyle Waverly kentindeki otoyolda ulaşımın sağlanamadığını belirterek, Hickman, Houston ve Humphreys bölgelerinde elektrik kesintileri yaşandığını ifade etti.

Selden etkilenen bölgelerde 20.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı devam ederken bölgeye gönderilen helikopter ve yardım ekipleri de arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...