Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İtalyan sağlık yetkilileri karantina kurallarından endişeli

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İtalyan sağlık yetkilileri karantina kurallarından endişeli

DÜNYA Haberleri  / İHA

Koronavirüsle mücadele yaklaşık iki yıldır devam ediyor. İtalyan sağlık yetkilileri, hükümete Covid-19 karantinalarının ve kısıtlamalarının gevşetilmesi konusunda çağrıda bulunarak bu karantinaların günlük hayatı felce uğratabileceği ve ülkede salgının başlangıcında yaşanan kaosun yeniden yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Koronavirüsle mücadele birçok hükümet aşılama çalışmaları ve önlemlere daha sıkı kurallar getiriyor. Omicron mutasyonunun her geçen yayılmasıyla İtalya’da da önlemler sertleştirilirken, sağlık yetkilileri alınan karantina önlemlerinin salgının başında yaşanan kaosa neden olabileceğini savunuyor. Sağlık yetkilileri, 31 Aralık’a kadar yılbaşı kutlamalarının yasak olacağı ve eğlence mekanlarının kapalı kalacağı ülkede temaslı ve aşılı kişilerin 7 gün, aşılı olmayanların ise 10 gün karantinada kalma zorunluluğunun dalga dalga yayılacak bir kapanmaya neden olacağı görüşünde.
 

"BU AŞAMADA MÜDAHALE ŞEKLİMİZİ DEĞİŞTİRMELİYİZ"

Gimbe adlı Sağlık Vakfı Başkanı Nino Cartabellotta, İtalya’da her pozitif hastanın 5 ila 10 kişiyle temaslı olabileceğini, bunun sonucunda ülke genelinde 2 hafta içerisinde 10 milyon kişinin Covid-19 ile enfekte olabileceğini söyledi. Cartabellotta, alınan önlemler kapsamında korona ve temaslı olan bu kişilerin karantinaya girmesinin “imkansız” olduğunu söyledi.

İtalyan Virolog Fabrizio Pregliasco ise Covid-19’un yayılım hızına dikkat çekerek, “Bu aşamada müdahale şeklimizi değiştirmeliyiz, aksi takdirde ülkece toplu bir karantinaya doğru gidiyoruz” dedi.

Ülkede bazı politikacılar, semptomu olmayan Covid-19 hastalarının karantinaya alınmaması gerektiğini söylerken eski İtalya Başbakanı Matteo Renzi ise karantina uygulamalarının ve kısıtlamaların aşı karşıtları üzerinde uygulanmasını söyledi.

İtalya’da geçtiğimiz Cumartesi günü Covid-19 vaka sayısı 54 bin 762’ye yükselerek rekor seviyeye ulaştı. 


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...