Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fransa bugün cumhurbaşkanını seçiyor: Macron mu, Le Pen mi?

Fransa bugün cumhurbaşkanını seçiyor: Macron mu, Le Pen mi?

DÜNYA Haberleri

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu bugün yapılacak. Yapılan anketlerde mevcut Cumhurbaşkanı Macron, aşırı sağcı Le Pen karşısında 10 puan önde.

48,7 milyon seçmenin olduğu ülkedeki ikinci turda, mevcut Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisinin (RN) lideri Marine Le Pen yarışacak.  Seçimin galibi beş yıl boyunca Fransa'yı yönetecek. Araştırma şirketleri sandıkların kapanmasından itibaren seçimin tahminî sonuçlarını vermeye başlayabilecek. Resmî sonuçlar ise 27 Nisan'da Anayasa Mahkemesi tarafından açıklanacak. Seçimi kazanan aday 13 Mayıs'a kadar cumhurbaşkanlığı görevini devralacak. Yapılan son anketlerde Macron, üçüncü defa cumhurbaşkanı adayı olan Le Pen karşısında on puan önde çıktı. Macron, oyunu kullandıktan sonra başkent Paris'e gelip sandık çıkış anketlerinin açıklanmasının ardından seçmenleriyle Eyfel Kulesi'nin önündeki Champs de Mars alanında veya Invalides Meydanı’nda buluşması bekleniyor. Le Pen ise Paris'te taraftarlarıyla bir araya gelecek.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...