Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Biden'dan 'Maymun çiçeği virüsü' açıklaması: Herkes endişelenmeli

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Biden'dan 'Maymun çiçeği virüsü' açıklaması: Herkes endişelenmeli

DÜNYA Haberleri  / İHA

ABD Başkanı Joe Biden birçok Avrupa ülkesinde tespit edilen 'Maymun çiçeği virüsü' hakkında bunun hakkında endişelenmeli” ifadelerini kullandı.

Dünyayı etkisi alan Covid-19 2 yılın ardından yavaş yavaş etkisini kaybetmeye başlamış ve pandemi kısmen bitmişti. Milyonlarca insanın hayatını kaybettiği koronavirüs salgını tam bitti derken bir yenisi daha geldi. 'Maymun çiçeği' virüsü birçok Avrupa ülkesi ve ABD'de görüldü ve uzmanlar bu virüs hakkında oldukça dikkatli olunması yönünde uyarılarda bulunuyor.

Konuya ilişkin ABD Başkanı Joe Biden'dan da bir açıklama geldi. Biden, Güney Kore temaslarını tamamladı. Ülkeden ayrılmadan önce Osan Hava Üssü’nde konuştu ve Virüsün yayılması durumunda bunun önemli sonuçlar doğuracağını ifade ederek virüsün yayılım seviyesiyle ilgili bana bilgi verilmedi fakat herkes bunun hakkında endişelenmeli” dedi. 

Biden ayrıca, hangi aşının virüse etki edebileceği ile ilgili çalışmaların sürdüğünü de sözlerine ekledi. Biden, açıklamalarının ardından Asya'daki temaslarını sürdürmek üzere Japonya'ya gidecek.

EN AZ 12 ÜLKEDE 80'DEN FAZLA VAKA

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya genelinde yayılmada devam eden maymun çiçeği virüsü hakkında yaptığı açıklamada, "En az 12 ülkede 80'den fazla maymun çiçeği vakası doğrulandı" ifadelerini kullandı. DSÖ ayrıca herhangi bir ülke adı vermeden 50 şüpheli maymun çiçeği vakasının araştırıldığını belirterek, dünya genelinde daha fazla maymun çiçeği vakasının olabileceğini bildirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...