Teröristbaşı Kobani'yi operasyon korkusu sardı: Esad'dan medet umdu

Düzenleyen: / Kaynak: Reuters
Teröristbaşı Kobani'yi operasyon korkusu sardı: Esad'dan medet umdu

DÜNYA Haberleri  / Reuters

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik olası operasyon sinyali terör örgütü PKK/YPG'yi korku sardı. Teröristbaşı Mazlum Kobani Esad’dan savunma sistemi talep ederken, SDG isimli terör örgütü ise Şam yönetiminin Türk savaş uçaklarına karşı hava savunma sistemleri kullanması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik operasyon sinyali vermesi PKK/YPG’yi korkuyla harekete geçirdi. ABD destekli terör örgütü Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Şam yönetimine çağrıda bulunarak, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine olası bir askeri harekat düzenlemesi durumunda Türk savaş jetlerine karşı hava savunma sistemlerini kullanması gerektiğini söyledi.

SÖZDE LİDERİ OPERASYON KORKUSU SARDI

Reuters'a konuşan terör örgütü PKK/YPG elebaşlarından Mazlum Kobani, Türkiye’nin operasyonuna karşı Şam yönetimine çağrıda bulundu. Birlikte çalışmaya “olumlu” baktıklarını söyleyen SDG'nin sözde lideri Kobani ABD'ye ve AB ülkelerine mesaj gönderdi. Operasyon öncesinde açıklamalarda bulunan terörist başı Esad rejimine de tavsiyeler verdi.

ŞAM YÖNETİMİNE ÇAĞRI YAPTI

SDG’nin sözde lideri Kobani Suriye’nin toprak bütünlüğü yalanıyla ABD ve AB’ye mesaj gönderiyor. Teröristbaşı Kobani, Türkiye’nin askeri operasyon öncsi açıklamaarına "Önceliğimiz Suriye topraklarını savunmak ve kimse bu durumdan faydalanarak sahada kazanımlar elde etmeyi düşünmemeli" dedi. Ayrıca, Şam ile daha fazla askeri koordinasyonun bu yarı özerk yönetimi "tehdit etmeyeceğini" söyledi.

Reuters’a konuşan terörist örgütün elebaşı, “Rusya ile Türkiye’nin dışişleri bakanları arasında gerçekleşecek görüşmede gerilimin düşmesini bekliyorum fakat herhangi bir müzakerede Türkiye’nin drone kullanarak Suriye’nin kuzeyine saldırıları durdurmasını içermeli. Bu bizim en önemli talebimiz olacaktır” dedi.

RUSYA'DAN GERİLİMİ DÜŞÜRME UMUDU

"İki cephede birden savaşamayız" diyen SDG'nin sözde lideri, 8 Haziran'da Türkiye'ye gelecek Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile mevkidaşı Mevlut Çavuşoğlu'nun yapacağı görüşmede gerilimin düşmesini umduklarını da sözlerine ekledi.

 



 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...