CANLI ANLATIM

İran-İsrail geriliminde kırmızı alarm! Saniyeler içinde karşılık verilecek

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:
İran-İsrail geriliminde kırmızı alarm! Saniyeler içinde karşılık verilecek

Dünya Haberleri  / Ajanslar

İran'ın İsrail'e 300'ü aşkın SİHA ve füzelerle saldırı düzenlemesi sonrası Orta Doğu'da yeni bir savaş kapıya dayandı. ABD medyası, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun savaş kabinesinin İran'a yönelik bir "karşı saldırıya" her an başlayabileceğini açıklarken, misilleme öncesi United Airlines, Air France ve KLM firmaları, Tel Aviv uçuşlarını geçici olarak askıya aldı. İran kanadı ise muhtemel bir saldırıya saniyeler içerisinde karşılık vereceklerini duyurdu.

Canlı Anlatım Özeti
  • REİSİ'DEN MEŞRU MÜDAFAA AÇIKLAMASI
  • ABD, İRAN'I YALANLADI
  • "BÖLGEDEKİ GERİLİMİN AZALTILMASI GEREKLİ"
  • "ORTA DOĞU'DA YENİ İŞ BİRLİĞİ FIRSATLARI OLUŞTU"
  • İRAN BÜTÜN DÜNYAYI UYARDI: VAZGEÇİN!
  • PENTAGON: 81 İHA VE 6 BALİSTİK FÜZE DÜŞÜRÜLDÜ
  • "SANİYELER İÇİNDE CEVAP VERİRİZ"
  • BEYAZ SARAY'DAN İRAN'A RED
  • İRAN: ABD'Yİ AÇIKÇA UYARDIK
  • UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI
  • İRAN'DAN YALANLAMA
  • SALDIRI HAZIRLIĞI TAMAMLANDI
  • HALEVİ: KARŞILIK VERECEĞİZ
  • "BİRÇOK CEPHEDE SAVAŞTAYIZ"
  • ABD BASINI YAZDI: SAVAŞ HER AN BAŞLAYABİLİR

16.04.2024 08:30

REİSİ'DEN MEŞRU MÜDAFAA AÇIKLAMASI

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İsrail’e yönelik gerçekleştirilen saldırılarının “meşru müdafaa” olduğunu söyledi. Reisi, İran'a yönelik herhangi bir saldırıya karşı daha sert karşılık vereceklerini söyledi.


16.04.2024 03:11

ABD, İRAN'I YALANLADI

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İranlı yetkililerin İsrail'e yönelik saldırının zamanlaması ve hedefleri konusunda ABD'ye önceden bilgi verdiği yönündeki iddiaları “çok saçma” olarak niteledi.

16.04.2024 01:47

"BÖLGEDEKİ GERİLİMİN AZALTILMASI GEREKLİ"

Katar Savunma Bakanı Halid el-Attiye ve ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İran-İsrail gerilimine ilişkin, "bölgedeki gerilimin azaltılması gerekliliği" çağrısında bulundu.


16.04.2024 01:28

"ORTA DOĞU'DA YENİ İŞ BİRLİĞİ FIRSATLARI OLUŞTU"

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İran'ın İsrail'e yönelik düzenlediği saldırıların Orta Doğu'da yeni işbirliği fırsatlarına olanak sağladığnı belirtti.


 
16.04.2024 00:43

İRAN BÜTÜN DÜNYAYI UYARDI: VAZGEÇİN!

İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Ebulfazl Şikarçi, ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'ya İsrail'e desteği kesme çağrısında bulunarak, bu ülkelerin veya İsrail'in her türlü saldırısına güçlü karşılık vereceklerini ifade etti.İran resmi haber ajansına göre, Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Şikarçi, yazılı açıklama yaptı.

ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın liderlerine hitap eden Şikarçi, "İran'ın savaş yanlısı olmadığını iyi biliyorsunuz ancak siz veya çaresiz rejimden (İsrail) herhangi bir saldırganın ayağını İsrail'e verilen cevaptan daha güçlü şekilde keseriz." ifadelerini kullandı.


16.04.2024 00:09

PENTAGON: 81 İHA VE 6 BALİSTİK FÜZE DÜŞÜRÜLDÜ

Pentagon sözcüsü Patrick Ryder, ABD Merkez Komutanlığına (CENTCOM) göre, İran, Irak, Suriye ve Yemen'den İsrail'e yönelik 110 orta menzilli balistik füze, 30 kara seyir füzesi ve 150'den fazla İHA saldırısı yapıldığını söyledi. Ryder, bunlardan 81 İHA'nın ve en az 6 balistik füzenin ABD tarafından düşürüldüğünü belirtti.

15.04.2024 23:25

🔴 "SANİYELER İÇİNDE CEVAP VERİRİZ"

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri, Devlet televizyonunda katıldığı bir programda konuşarak, İsrail'in İran'ın Şam'daki konsolosluğuna saldırarak "stratejik hata" yaptığını ifade etti.

İran'ın bu sayede meşru müdafaa çerçevesinde askeri ve savunma kapasitesini ortaya koyduğunu söyleyen Bakıri, "Siyonist rejimin, başka bir hata yapması durumunda 12 gününün kalmayacağını ve cevabın günler veya saatler değil saniyeler içinde verileceğini bilmesi gerekiyor" dedi.

İran-İsrail geriliminde kırmızı alarm! Saniyeler içinde karşılık verilecek - 1. Resim


16.04.2024 23:08

BEYAZ SARAY'DAN İRAN'A RED

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, günlük basın brifinginde İsrail-İran gerilimine ve ABD yönetiminin bu konudaki yaklaşımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kirby açıklamasında, İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırılarını önceden ABD'ye haber verdiği yönündeki iddiaları kesin bir dille reddetti.

15.04.2024 22:56

İRAN: ABD'Yİ AÇIKÇA UYARDIK

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi telefonda görüştü. İran Silahlı Kuvvetlerinin İsrail’e yönelik saldırısı ve yürüttükleri diplomatik çalışmalar hakkında Çinli mevkidaşına bilgi veren Abdullahiyan, “Siyonist rejimin İran'ın çıkarlarına ve güvenliğine yönelik terör saldırılarını tekrarlama macerasına kalkması durumunda Tahran'ın tepkisinin ve bir sonraki eyleminin kesin, hızlı ve kapsamlı olacağı konusunda Beyaz Saray'ı açıkça uyardık." ifadelerinde bulundu.

15.04.2024 22:55

UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI

İsrail'in olası İran misillemesi öncesi uçuşlar askıya alınıyor. ABD hava yolu şirketlerinden United Airlines, Air France ve KLM firmaları, İsrail'in başkenti Tel Aviv'e bugünkü uçuşlarını "bölgedeki güvenlik durumu" dolayısıyla askıya aldığını açıkladı.


15.04.2024 22:50

İRAN'DAN YALANLAMA

İran Yol ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Hava Limanları ve Havacılık Şirketi'nden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın organlarında ülkenin batısında uçuşa yasak bölge oluşturulduğuna dair iddiaların yer aldığı belirtildi.


15.04.2024 22:49

🔴SALDIRI HAZIRLIĞI TAMAMLANDI

İsrail Hava Kuvvetlerinin, İran'a yönelik muhtemel bir saldırı için yürüttüğü hazırlıkları tamamladığı bildirerek 3. derece alarma geçtiklerini açıkladı. İsrail devlet televizyonu KAN yaptığı yayında, İsrail'in İran'a kontrol edebilmesine imkan verecek, karşılık veremeyeceği ve bölgeyi kapsamlı bir savaşa sürüklemeyeceği, cevap veremeyeceği sınırlı bir saldırı planladığını duyurdu.

İran-İsrail geriliminde kırmızı alarm! Saniyeler içinde karşılık verilecek - 2. Resim


15.04.2024 22:47

HALEVİ: KARŞILIK VERECEĞİZ

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İran'ın 13 Nisan'da düzenlediği saldırıda "hafif" hasar oluştuğu söylenen İsrail'in güneyindeki Nevatim Hava Üssü'nü ziyaret etti. Halevi, burada yaptığı açıklamada, İran'ın "İsrail'in stratejik yeteneklerine zarar vermek istediğini" ama bu saldırıya hazırlıklı olduklarını dile getirdi.


15.04.2024 22:40

"BİRÇOK CEPHEDE SAVAŞTAYIZ"

İsrail askeri sözcüsü, İsrail'in birçok cephede savaşta olduğunu açıklayarak İran'a olası saldırıya işaret etti. Öte yandan Washington Post gazetesine konuyla ilgili açıklama yapan bir diğer yetkili ise Netanyahu'nun İsrail Savunma Bakanlığına "potansiyel hedefleri belirlemesi" talimatını verdiğini iddia etti. Yetkili, İsrail'in amacının İran'a bir mesaj göndermek olduğunu ancak zayiata neden olmak istemediğini sözlerine ekledi.


16.04.2024 22:18

ABD BASINI YAZDI: SAVAŞ HER AN BAŞLAYABİLİR

Amerikan CNN kanalına açıklama yapan ve adı açıklanmayan İsrailli bir yetkili, İsrail'in İran'a karşı saldırı düzenleme konusunda tüm seçenekleri değerlendirdiğini aktardı. İsrailli yetkiliye göre Netanyahu'nun savaş kabinesi, bugünkü 3 saatlik toplantısında "İran'a karşılık vermeye kararlı olduğunu" ortaya koydu ve askeri seçenekleri masaya yatırdı.

İran-İsrail geriliminde kırmızı alarm! Saniyeler içinde karşılık verilecek - 3. Resim


Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...