ABD Başkanı Biden'dan 'Ramazan' mesajı: Ateşkes için durmadan çalışıyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD Başkanı Biden'dan 'Ramazan' mesajı: Ateşkes için durmadan çalışıyoruz

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Ramazan ayı dolayısıyla yazılı açıklamada bulunan ABD Başkanı Biden, Gazze'de acil ve en az 6 hafta sürecek bir ateşkesin sağlanması için durmaksızın çalışacaklarını ifade etti.

7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde zulmünü sürdüren İsrail'in en büyük destekçisi konumunda olan ABD'nin başkanı Joe Biden, ramazan ayı dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

İsrail'e güçlü desteği dolayısıyla özellikle Amerikalı Arap ve Müslümanlar tarafından yoğun şekilde eleştirilen Biden, tüm Müslümanların kutsal günlerini kutladığını belirtti ve "Gazze'de yaşanan acıların farkında olduğunu" kaydetti.

"SAVAŞ KORKUNÇ ACILAR GETİRDİ"

"Gazze'deki savaş Filistin halkına korkunç acılar getirdi" diyen Biden, "Binlerce çocuğun da bulunduğu çoğu sivil 30 binden fazla Filistinli öldürüldü" dedi.

2 milyondan fazla Filistinlinin yerlerinden edildiğini vurgulayan Biden, bu insanların acil şekilde gıda, temiz su, ilaç ve barınmaya ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

"ACİL VE EN AZ 6 HAFTA SÜRECEK BİR ATEŞKES"

ABD'nin Gazze sahiline geçici liman kurmak üzere harekete geçtiğini hatırlatan ABD Başkanı, Gazze'ye havadan, karadan ve denizden her türlü yardımı ulaştırmaya çalışacaklarını kaydetti.

Biden, "ABD olarak, rehinelerin serbest bırakılması anlaşmasının bir parçası olarak, acil ve en az 6 hafta sürecek bir ateşkesin sağlanması için durmaksızın çalışacağız" ifadesini kullandığı açıklamasında, iki devletli çözümün İsrail-Filistin sorunu için kalıcı tek siyasi çözüm yolu olduğunu vurguladı.

"ABD'DE İSLAMOFOBİNİN KESİNLİKLE YERİ YOK"

İlk kez kendi döneminde İslamofobi ile Mücadele Ulusal Stratejisini hazırladıklarını belirten ABD Başkanı, "ABD'de İslamofobinin kesinlikle hiçbir yeri yok, bu ülke inanç özgürlüğü üzerine kurulmuş ve Müslüman göçmenler de dahil tüm göçmenlerin katkıları üzerine inşa edilmiştir" dedi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...