ABD'den İsrail'e karşı 'Filistin' adımı! Biden'dan Yahudi işgalcilere yaptırım kararı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
ABD'den İsrail'e karşı 'Filistin' adımı! Biden'dan Yahudi işgalcilere yaptırım kararı

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD Başkanı Joe Biden, Batı Şeria'da Filistinlilere karşı şiddet uygulayan Yahudi işgalcilere yaptırım öngören bir başkanlık kararnamesini imzaladı. İsrail'den ise cevap gecikmedi. İsrail Başbakanı Netanyahu, "istisnai önlemlere yer yok" dedi.

Filistin topraklarını işgal eden İsrail için ABD'den yaptırım kararı geldi. Gazze'ye yönelik soykırım saldırılarının ardından İsrail Batı Şeria'ya yönelik baskınlarını artırmıştı. Yahudi İşgalciler ise Filistinlilere yönelik saldırılar düzenlemişti. İşgalci Yahudilerin gerçekleştirdiği saldırıların ardından ABD Başkanı Joe Biden'dan yaptırım kararı geldi. Alınan kararla yaptırım listesine dahil edilen Yahudi işgalcilerin, ABD'de finansal işlemleri durduruldu, vize işlemleri ise yasaklandı. ABD Başkanı Biden'in kararının ardından İsrail Başbakanı Netanyahu'dan cevap geldi.

BIDEN'DEN İŞGALCİLERE YAPTIRIM KARARI

ABD Başkanı Joe Biden, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere karşı şiddet uygulayan aşırılıkçı Yahudi işgalcilere yaptırım öngören bir başkanlık kararnamesini imzaladı. Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre ABD Başkanı Biden, Batı Şeria'da güvenliği zedeleyenlere yönelik hazırlanan başkanlık kararnamesine imza attı.

Kararname ile işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere karşı son dönemde şiddet uygulayan aşırılıkçı Yahudi işgalciler, ABD yönetiminin yaptırımlarına maruz kalacak.

VİZE ALAMAYACAKLAR

Yaptırım listesine dahil edilenler Amerikan finans sistemi içinde işlem yapamayacak, bu ülkeye vize alamayacak, varsa ABD'deki varlıkları dondurulacak ve Amerikan vatandaşlarının bu kişilerle iş yapması yasaklanacak.

Biden, ilgili açıklamasında Batı Şeria'daki güvenliğin ve istikrarın bozulmaması için bu adımı attıklarını ve bölgedeki Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerinin kabul edilemez olduğunu kaydetti.

YAPTIRIM LİSTESİNDE 4 KİŞİ VAR

Konuyla ilgili arka plan toplantısı düzenleyen bir Beyaz Saray yetkilisi, söz konusu kararname kapsamında isimleri belirtilmeyen 4 kişinin şimdiden yaptırım listesine dahil edildiğini bildirdi.

NETANYAHU'DAN BIDEN'A CEVAP

İsrail'den ABD'nin yaptırım kararına jet cevap geldi. İsrail Başbakanı Netanyahu, kararda istisnai önlemlere yer olmadığını söyledi. Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada "İsrail her yerde yasaları çiğneyen herkese karşı hareket eder, dolayısıyla bu konuda istisnai tedbirlere yer yoktur" denildi.

Öte yandan işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi işgalcilerin saldırılarında en az 381 Filistinli hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...