Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

ABD ve İngiltere'den Yemen'e yeni hava saldırısı!

ABD ve İngiltere'den Yemen'e yeni hava saldırısı!
Başlık ResmiABD ve Ingiltere'den Yemen'e yeni hava saldirisi!

Kızıldeniz'de Husilerle yaşanan çatışmaların ardından füzeleri Yemen'e çeviren ABD ve İngiltere yeni bir hava saldırısı başlattı. İki ülkeye ait savaş uçakları, Yemen'de bulunan Husi hedeflerini vurdu.

Kaydet
|

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamlara karşılık veren Husilerin Kızıldeniz'de İsrail ticaret gemilerini hedef almasının ardından bölgede tansiyon giderek yükseliyor.

Yemen'deki Husiler, ABD ve İngiltere güçlerinin bir kez daha başkent Sana’ya hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Husilere ait Ensarullah internet sitesinde verilen son dakika haberinde, "ABD-İngiliz güçlerinden başkent Sana'ya saldırı" ifadeleri kullanıldı. Haberde daha fazla ayrıntıya yer verilmedi.

Öte yandan bölge sakinlerinden alınan bilgiye göre, bir savaş uçağının başkent Sana semalarında uçmasıyla eş zamanlı olarak başkentin kuzey bölgelerinde şiddetli patlamalar meydana geldi.

Husiler, 19 Ocak'ta da ülkenin batısındaki Hudeyde kentine ABD ve İngiltere'nin 2 kez saldırı düzenlediğini açıklamıştı.

KIZILDENİZ'DE SON DURUM

İran'ın desteklediği Yemen'deki Husiler, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki gerekçesiyle 31 Ekim'de Yemen açıklarında İsrailli şirketlere bağlı olduğunu belirttikleri ticari gemilere el koymaya, bazılarına da dron ve füzelerle saldırılar düzenlemeye başladı.

ABD güçleri bu süreçte birçok kez Yemen'den atılan füze ve kamikaze dronları düşürdüğünü duyurdu.

Husilerin eylemlerinin ardından çok sayıda gemicilik şirketi, Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı aldı.

ABD HUSİLERE KARŞI KOALİSYON KURDU

ABD, küresel deniz ticareti güvenliğinin tehlikeye girdiği gerekçesiyle 18 Aralık'ta bir grup ülkenin katılımıyla Husi güçlere karşı "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu "deniz görev gücü" oluşturulduğunu açıkladı.

Kızıldeniz'de 31 Aralık'ta İsrail ile bağlantılı gemiyi ele geçirmeye çalışan Husilere ait 3 sürat teknesi, ABD helikopterleri tarafından ateş altına alındı.

Husiler, 10 Ocak'ta da İsrail'e destek olduğu gerekçesiyle Kızıldeniz'de ABD'ye ait bir geminin füze ve kamikaze dronlarla hedef alındığını duyurdu.

BAKMADAN GEÇME
Kızıldeniz suları fokurduyor... ABD güçleri Husi füzelerini daha kalkmadan vurarak indirdi
HABER

Kızıldeniz suları fokurduyor... ABD güçleri Husi füzelerini daha kalkmadan vurarak indirdi

Kızıldeniz ısınıyor! AB ülkeleri askeri harekat konusunda anlaştı
HABER

Kızıldeniz ısınıyor! AB ülkeleri askeri harekat konusunda anlaştı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 11 Ocak'ta ABD ve Japonya tarafından sunulan, Husilerin Kızıldeniz'deki saldırılarının acilen sonlandırılmasının talep edildiği kararı kabul etti.

Küresel ticaretin yaklaşık yüzde 12'si Akdeniz'i Kızıldeniz'e bağlayarak Avrupa ile Asya arasındaki en kısa rotayı sunan Süveyş Kanalı üzerinden yapılıyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.