ABD'de bebek mamalarında tedarik sorunu yaşanıyor

Düzenleyen: / Kaynak: CNN International
ABD'de bebek mamalarında tedarik sorunu yaşanıyor

DÜNYA Haberleri  / CNN International

ABD aylardır yetersiz kalan bebek maması stokları ile mücadele ediyor. ABD’de üreticiler tam kapasite üretim yaptığını söylese de stoklar talepleri karşılamada yetersiz kalıyor.

ABD’de aylardır bebek maması sıkıntısı yaşanıyor. Üreticiler tam kapasite üretim gerçekleştirmiş olsa da, stoklar mevcut talebi karşılamada yetersiz kalıyor. Ülkede şuan da 26 eyalette tedarik sıkıntısı yaşanıyor.

CNN International’da yer alan habere göre, ülke genelinde 2021’de başlayan bebek maması stok sorunu, yıllar içinde yükseldi ve şuan da 40 düzeyine yükseldi.

'SORUN DEVAM EDECEK' 

Datasembly CEO'su Ben Reich, "Bu sorun, tedarik zinciri sorunları, ürün geri çağırmaları ve tarihi enflasyonla birleşti." dedi ve pazarda en çok etkilenen ürünlerden biri olmaya devam edeceğini beklediklerini söyledi.

SINIR GETİRİLDİ

Target mağazaları temsilcisi ise, online satışlarda satın almalar için bebek maması alımlarını müşteri başına dört ürün ile sınırlama getirdiğini söyledi. Mağazalardan satın alımlarda ise herhangi bir sınırlama olmadığını açıkladı. 


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: CNN International
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...