ABD'de hapishaneden akıllara durgunluk veren firar

Düzenleyen: / Kaynak: Reuters
- Güncelleme:
ABD'de hapishaneden akıllara durgunluk veren firar

DÜNYA Haberleri  / Reuters

ABD'nin Pennsylvania kız arkadaşını öldürmekten ömür boyu hapis cezası alan bir hükümlü, hapishane duvarını tırmanarak firar etti. Hükümlünün oldukça tehlikeli olduğu ve yakalanmasına yardımcı olacaklara 10 bin dolar ödül verileceği duyuruldu.

ABD’nin Pennsylvania eyaletinde Hollywood filmlerini aratmayan bir hapishaneden firar yaşandı. Eski kız arkadaşını öldürmekten müebbet hapis cezasına çarptırılan hükümlünün hapishane duvarına tırmanarak firar ettiği bildirildi.

Yetkililer tarafından hükümlünün aslen Brezilyalı Danelo Cavalcante olduğu belirtilirken, yakalanması için çalışmaların başlatıldığı duyuruldu. Kaçağın hapishane yakınlarında bulunan ormanlık alanda saklandığı düşünülürken, söz konusu alanda köpekler, insansız hava araçları ve helikopterlerle arama faaliyetlerinin sürdürüldüğü ifade edildi.

Firarla ilgili açıklamalarda bulunan Chester Bölge Savcısı Deb Ryan, hükümlünün Brezilya’da tehlikeli bir çetenin üyesi olduğunu ve 2017 yılında anavatanında kendisine borcu olan bir kişiyi öldürmekten arandığı bilgisini paylaştı.  

Pennsylvania Eyalet Polisi Yarbay George Bevins, kaçağın oldukça tehlikeli olduğunu ve bölge sakinlerinin dikkatli olması konusunda uyardı. Yetkililer, Cavalcante’nin olabileceği boş mülklerden uzak durulması ve olası bir şüphede güvenlik güçlerinin bilgilendirilmesini istedi.   

YAKALANMASINA YARDIMIC OLANA 10 BİN DOLAR ÖDÜL

ABD Kolluk Kuvveti Servisi ve yerel yetkililer, Cavalcante'nin yakalanmasına katkı sağlayacak bilgiyi vereceklere 10 bin dolarlık para ödülü teklif etti.

Cavalcante, Nisan 2021'de eski kız arkadaşını öldürmekten gözaltına alınmıştı.

Bölge savcılığı ofisinin Facebook üzerinden yaptığı paylaşıma göre Cavalcante, eski kız arkadaşı Brandao'yu, "Brezilya'da cinayetten arandığını öğrenmesinin ardından kendisini polise ihbar edeceğini söylemesi" üzerine iki küçük çocuğunun önünde bıçaklayarak öldürmüştü.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...