Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

ABD'de İsrail çatlağı! Blinken'ın e-postası gerçeği ortaya çıkardı

ABD'de İsrail çatlağı! Blinken'ın e-postası gerçeği ortaya çıkardı
Başlık ResmiABD'de Israil çatlagi! Blinken'in e-postasi gerçegi ortaya çikardi

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail'in Gazze'deki katliamına açık destek veren ABD Başkanı Biden ve yönetiminin bakanlık içerisinde anlaşmazlığa neden olduğunu itiraf etti.

Kaydet
a- | +A

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana abluka altına aldığı ve bombardımana tuttuğu Gazze'de 12 bine yakın Filistinli hayatını kaybetti, yaralı sayısı ise 28 bini aştı. Kadın-çocuk ayırt etmeksizin sivilleri hedef alan işgalci İsrail'e en büyük destek ise ABD'den geldi.

Saldırıların ilk günü yazılı açıklama yapan ABD Başkanı Biden, İsrail'in 'meşru müdafaa hakkı' bulunduğunu savunarak, "İsrail hükümeti ve halkına tüm desteği sağlamaya hazır olduğumuzu belirttim" ifadesini kullandı.

ANLAŞMAZLIK YAŞANDIĞINI KABUL ETTİ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın, çalışanlarına gönderdiği bir elektronik postada Başkan Joe Biden yönetiminin İsrail'in Gazze'ye saldırılarına yaklaşımı konusunda bakanlık içinde anlaşmazlık yaşandığını kabul ettiği bildirildi. CNN'in haberine göre Blinken, bakanlık çalışanlarına gönderdiği elektronik postada, "Birçoğunuz için bu krizin yol açtığı acıların derin bir bedel ödettiğini biliyorum" ifadesini kullandı.

Blinken, bebeklerin, çocukların, yaşlıların, kadınların ve bu krizde acıya maruz kalan diğer sivillerin görüntülerini görmenin iç burkucu olduğunu belirterek, bunu kendisinin de hissettiğini kaydetti.

Bakanlıktaki bazı çalışanların Gazze konusunda hükümetin benimsediği yaklaşımlara katılmayabileceğini ifade eden Blinken, Gazze'de çok fazla Filistinli sivilin öldüğüne dikkat çekerek "Gazze'nin Batı Şeria ile birleşerek Filistinliler tarafından yönetilmesine inanıyoruz. Bölgenin yeniden inşası sürdürülebilir bir mekanizmayla desteklenmelidir" ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME
ABD Dışişleri Bakanı Blinken: İsrail
HABER

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: İsrail'in Gazze'yi işgal etmesine izin vermeyeceğiz

ABD
HABER

ABD'de Gazze'deki 'soykırımı önlemediği' için Biden'a dava açıldı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.