Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

ABD’de kamuoyu araştırması endişelendirdi: Yarısı birkaç sene içinde yeni bir iç savaş bekliyor

ABD’de kamuoyu araştırması endişelendirdi: Yarısı birkaç sene içinde yeni bir iç savaş bekliyor
Fotoğraf Başlığı ABD’de kamuoyu arastirmasi endiselendirdi: Yarisi birkaç sene içinde yeni bir iç savas bekliyor

ABD’de 8.620 yetişkin üzerinde yapılan araştırma, toplumsal barış ve memleketin huzuruna dair derin endişelere yol açtı.

Kaydet
a- | +A

ABD’de California Üniversitesi tarafından ülke çapında Araştırmada “yabancılaşma”, “güvensizlik” ve şiddet eğilimi tahmin edilenin çok üstünde çıktı. Katılımcıların yüzde 67’si demokrasiye ciddi bir tehdit olduğu, yüzde 50,1 de önümüzdeki birkaç sene içinde ülkede yeni bir iç savaş çıkacağı görüşünde.

Araştırmaya göre yüzde 40'tan fazla kişi “güçlü bir lidere” sahip olmayı demokrasiden daha önemli buluyor. Ankete katılanların yaklaşık beşte biri (yüzde 18,5), önümüzdeki yıllarda 6 Ocak’taki Kongre isyanı benzeri bir olaya “silahıyla katılacağını söyledi. Daha da endişe verici olan, yüzde 4’lük kesimin gerekirse “silahla birini vuracağını” açıklaması.

Araştırmaya liderlik eden halk sağlığı uzmanlarından Garen Wintemute, bulgularının “oldukça acımasız” olduğunu ve “en kötü beklentileri bile aştığını ifade etti.

BAKMADAN GEÇME
Etiyopya
HABER

Etiyopya'da iç savaşın yaraları sarılıyor

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.