ABD'de 'Teksas' krizi! Ulusal Muhafızlar devreye giriyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
ABD'de 'Teksas' krizi! Ulusal Muhafızlar devreye giriyor

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Teksas öncülüğünde 25 eyaletin Washington'a başkaldırmasının ardından ulusal muhafızlar devreye giriyor. Oklahoma valisi, ulusal muhafızların Teksas eyaletine destek için yola çıkacağını duyurdu.

Teksas'ın Meksika sınırına inşa ettiği dikenli tellerin, merkezi yönetim tarafından kesilmesine ya da taşınmasına izin veren Anayasa Mahkemesi kararı sonrasında Teksas başta olmak üzere 25 eyalet Washington'a karşı ayaklandı.

ULUSAL MUHAFIZLAR TEKSAS'A YOLA ÇIKTI

Oklahoma valisi Kevin Stitt olaylara ilişkin açıklama yaptı. Oklahoma valisi, ulusal muhafızların Teksas eyaletine destek için yola çıkacağını duyurdu. Stit, gerekirse Federal hükümet ile çatışacaklarını açıkladı.

"TEKSAS VALİSİ ÇATIŞMAYA HAZIRIZ"

Teksas Valisi Greg Abbott ise federal yetkililerle bir çatışmaya hazırlıklı olduğunu açıkladı. Greg Abbott "Bu mücadele Amerika'nın geleceği için." dedi.

Teksas Senatörü Ted Cruz ise olayları kışkırtan bir mesaj geldi. Cruz, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Gel ve al” ifadeleri kullandı.

TRUMP ÇAĞRI YAPMIŞTI

ABD eski Başkanı Donald Trump, dün eyaletlere sınırın korunmasına yardımcı olmak için ulusal muhafızlarını Teksas'a göndermeye çağır yapmıştı. 

Trump, yaptığı açıklamada, "İstekli tüm eyaletleri, yasadışı kişilerin girişini önlemek ve onları sınırdan geri göndermek için Teksas'a ulusal muhafızları konuşlandırmaya çağırıyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...