ABD'den Rusya'ya 'Navalny' tehdidi: Uygulanan yaptırımlar sadece başlangıç

Düzenleyen: / Kaynak: AFP
- Güncelleme:
ABD'den Rusya'ya 'Navalny' tehdidi: Uygulanan yaptırımlar sadece başlangıç

Dünya Haberleri  / AFP

Beyaz Saray'dan bugün yapılan açıklamada, ABD'nin muhalif lider Alexei Navalny'nin hapishanedeki ölümünden Rusya'yı sorumlu tutmak için ek adımlar atacağı belirtildi. Açıklamada ayrıca Rusya'ya uygulanan mevcut yaptırımların "sadece bir başlangıç" olduğu kaydedildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kremlin'i Sayın Navalny'nin ölümünden sorumlu tutma konusunda daha fazlasını bekleyebilirsiniz" dedi. Kirby, halihazırda açıklanan yaptırımların "sadece bir başlangıç" olduğunu da sözlerine ekledi.

Navalny, 2021 yılında Rusya'ya döndükten sonra tutuklanmış ve zehirlenmekle suçlanmıştı. Muhalif lider, hapis cezasına çarptırıldıktan sonra sağlık sorunları yaşamaya başladı ve 16 Şubat 2024'te cezaevinde hayatını kaybetti.

ABD ve diğer batılı ülkeler, Navalny'nin ölümüne sert tepki gösterdi ve Rusya'ya yaptırım uygulama tehdidinde bulundu. ABD Dışişleri Bakanlığı, Navalny'nin ölümünün "derin bir endişe kaynağı" olduğunu belirterek, "kapsamlı ve şeffaf bir soruşturma" talep etti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: AFP
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...