Akıbetleri araştırılıyor! Rusya-Ukrayna savaşında 23 bin kişi kayıp

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Akıbetleri araştırılıyor! Rusya-Ukrayna savaşında 23 bin kişi kayıp

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Kızılhaç, Şubat 2022'den bu yana devam eden Rusya-Ukrayna savaşında 23 bin kişinin kayıp olduğunu, kayıp kişilerin akıbetini açıklığa kavuşturmak için çalışmalar yürütüldüğü açıkladı.

Rus lider Vladimir Putin'in askeri harekat emri ile başlayan Rusya-Ukrayna savaşı Şubat 2022'den bu yana devam ediyor. İki liderin de geri adım atmaması savaşın bilançosunu artırırken, iki taraf da kullandıkları insansız hava araçları (İHA) ile saldırılarını sürdürüyor.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), savaş nedeniyle kaybolan kişilere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada 23 bin kişinin kayıp olduğu duyurulurken, bu kayıp kişilerin esir alındıkları, öldürüldükleri veya evlerinden ayrıldıkları bildirildi. Ayrıca kayıp kişilerin akıbetini açıklığa kavuşturmak için çalışmalar yürütüldüğü de ifade edildi.

ICRC'nin Merkezi İzleme Ajansı Bürosu Başkanı Dusan Vujasanin, ailelerin, kayıp yakınlarının başına ne geldiğini bilmeye haklarının bulunduğunu ve binlerce kayıp kişinin aileleriyle iletişim kurmalarına yardımcı olduklarını belirtti.

ASKERİ İŞLETMELER VE DEPOLAR VURULDU

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, son bir haftada yüksek hassasiyetli silah ve insansız hava araçları (İHA) ile Ukrayna'daki askeri işletmeleri ve depoları vurduklarını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ukrayna'daki askeri unsurlara yönelik saldırılara devam edildiği belirtildi ve şu ifadeler kullanıldı:

"Rusya Silahlı Kuvvetleri, 11-16 Şubat'ta yüksek hassasiyetli silah ve İHA'lar ile düzenlediği 30 grup saldırı sonucunda Ukrayna'nın askeri sanayi alanında uçak motorları, radyo elektronik ekipman ve mühimmat üretimi ve onarımı yapan işletmeler vuruldu."

Açıklamada Ukrayna Silahlı Kuvvetleri için yakıt üreten fabrikaların, askeri malzeme depolarının ve askeri birliklerin konuşlandığı merkezlerin vurulduğu aktarıldı. Saldırılarda hedefe ulaşıldığı da belirtildi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...