Alman bakan bölgede değişen tehditleri işaret etti: Silahlanmalıyız

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Alman bakan bölgede değişen tehditleri işaret etti: Silahlanmalıyız

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Avrupa ülkelerinin silahlanma yarışına Almanya da eklendi. Savunma Bakanı Boris Pistorius, bölgede değişen tehditlerle başa çıkabilmeleri için ve güvenlik içinde yaşayabilmeleri için silahlanmaları gerektiğini savundu.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş Şubat 2022'den bu yana devam ederken, başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok ülkesi gerilimden olumsuz etkilendi. Hem ekonomik hem de siyasi etkileri süren savaş, ülkeleri savunma gücü konusunda önlemler almaya iterken, son açıklama Almanya'dan geldi.

SAVUNMA BAKANI 'SİLAHLANMALIYIZ' DEDİ

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, bir ülkenin savaşma yeteneğinin artırılmasının, savaş yaşanmaması yönündeki en büyük caydırıcı faktör olduğunu belirtti ve ülkesinin bölgede değişen tehditlerle başa çıkabilmesi için 'silahlanması' gerektiğini savundu.

Almanya'nın savaşa hazır olduğunu belirtmelerinin halk arasında rahatsızlık ve korku yaydığını, bunu da anladığını ifade eden Pistorius, ancak her türlü olasılığa hazır olmak için bu ihtimalin de göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı.

"ÖNLEM ALMAMIZ GEREKİYOR"

Bakan Pistorius, "Özgürlük ve güvenlik içinde yaşamaya devam edebilmemiz için önlem almamız gerekiyor" dedi.

Zorunlu askerlik hizmetinin faydalı olabileceğine inandığını belirten Pistorius, 2011 yılında bunun kaldırılmış olmasını 'hata' şeklinde nitelendirdi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...