Almanya Başbakanı Scholz, Türkiye'nin Şanghay İşbirliği Örgütü ile ilgili girişimlerini hedef aldı

Düzenleyen:
Almanya Başbakanı Scholz, Türkiye'nin Şanghay İşbirliği Örgütü ile ilgili girişimlerini hedef aldı

DÜNYA Haberleri

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Hedefimiz Şanghay İşbirliği Örgütü'ne üye olmak" açıklamasını gündemine aldı. Scholz, "ŞİÖ, küresel yaşama katkı sağlamıyor. Bu gelişmeden dolayı çok rahatsız oldum" ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu sebebiyle ABD'nin New York kentinde bulunan  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz, dün bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi sonrasında açıklamalarda bulunan Almanya Başbakanı, Türkiye'nin Şanghay İşbirliği Örgütü ile ilgili girişimlerini hedef aldı. 

'RAHATSIZ OLDUM'

Almanya Başbakanı Scholz, Türkiye'nin, Rusya ve Çin'in önderliğinde oluşturulan Orta Asya merkezli teşkilata olası katılımıyla ilgili olarak, "Bu örgüt, küresel birlikteliğe önemli katkılar yapan bir kuruluş değil. Dolayısıyla bu gelişmeden dolayı çok rahatsız oldum." dedi.

ERDOĞAN 'ÜYE OLMAYI HEDEFLİYORUZ' DEMİŞTİ

ABD'ye seyahatinden önce Özbekistan'a giden Erdoğan, burada düzenlenen Şanghay İşbirliği Teşkilatı Devlet ve Hükümet Başkanları Konseyi 22. Zirvesi'ne katılmıştı. Toplantıda, küresel meselelere dair Türkiye'nin duruşundan bahseden Erdoğan, zirveye katılan diğer ülkelerin liderleriyle ikili görüşmeler gerçekleştirmişti.  Erdoğan zirve sırasında Türk gazetecilerle bir araya gelmiş ve Türkiye'nin Şanghay İşbirliği Örgütü'ne üye olmayı hedeflediğini söylemişti.

 

Almanya Başbakanı Scholz, Türkiye'nin Şanghay İşbirliği Örgütü ile ilgili girişimlerini hedef aldıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Özbekistan'da düzenlenen Şanghay İşbirliği Teşkilatı Devlet ve Hükümet Başkanları Konseyi 22. Zirvesi liderlerle çekilen samimi fotoğrafı dünya basınının gündemine oturmuştu...

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...