Almanya'da "iğrenç" saldırı! Müslüman kadın ırkçı saldırıya uğradı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Almanya'da "iğrenç" saldırı! Müslüman kadın ırkçı saldırıya uğradı

DÜNYA Haberleri

Almanya, son yıllarda mülteci krizini istismar eden ve göçmen korkusunu yaymaya çalışan aşırı sağcı grupların ve partilerin propagandasıyla körüklenen artan ırkçılık ve İslam karşıtı olaylara sahne oluyor. Müslüman bir kadın yine saldırıların hedefindeydi.

Almanya'da bir metro istasyonunda başörtülü Müslüman bir kadın ırkçı saldırıya uğradı.

Olay, Alman başkenti Berlin'de başörtülü Müslüman kadınlar da dahil olmak üzere yabancı görünümlü insanları hedef alan bir dizi "yabancı düşmanı" saldırının son örneklerinden sadece bir tanesi.

SÖZLÜ VE FİZİKSEL SALDIRI

Berlin polisi, Rathaus Neukolln metro istasyonunda 20 yaşındaki Müslüman bir kadının, bir kişinin kendisine "sözlü ve fiziksel saldırıda bulunması, başörtüsünü çıkarmaya çalışması ve saçını çekmesi" sonucu hafif şekilde yaralandığını doğruladı.

Anadolu Ajansı tarafından aktarılan bilgiye göre, zanlı olay yerinden kaçmadan önce ırkçı hakaretlerde bulundu.

Almanya'da

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Saldırganın kimliğinin belirlenmesi için soruşturma sürüyor.

Yetkililer 2022'de sözlü ve fiziksel saldırılar, tehdit mektupları ve camileri hedef alan kundaklama saldırıları dahil olmak üzere en az 569 İslam karşıtı suç kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...