Senato: İslam karşıtlığı Kanada'da yerleşik hale geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Senato: İslam karşıtlığı Kanada'da yerleşik hale geldi

DÜNYA Haberleri

Dünyanın dört bir yanında İslam karşıtlığı ve Müslümanlara yönelik saldırılar günden güne artıyor. Kanada'da Senato İnsan Hakları Komitesi tarafından yayınlanan ön bulgular, ülkedeki aşırı sağcı ve Müslüman karşıtı nefret gruplarının ve dolayısıyla nefret olaylarının arttığını gözler önüne serdi.

Bir senato komitesi, İslam karşıtlığının Kanada'da derinlere kök saldığını ve yükselişte olduğunu ve başörtüsü takan siyahi Müslüman kadınların özel olarak hedef alındığını açıkladı.

Senato insan hakları komitesi konuyu inceledi ve ön bulgular, Müslüman karşıtı olayların diğer dini gruplara yönelik olduğundan daha fazla şiddet içerdiğini gösterdi.

"MÜSLÜMANLARA KARŞI OLAN SALDIRILAR ÇOK ŞİDDETLİ"

Komite başkanı Senatör Salma Ataullahjan, Kanada basını ile yaptığı bir telefon görüşmesinde, “Nesiller arası travmalar duyuluyor, çünkü küçük çocuklar buna tanık oluyor. Müslümanlar konuşuyor çünkü çok fazla saldırı oluyor ve bunlar çok şiddetli” dedi.

Komite, saldırı kurbanları doktorlar, öğretmenler ve diğerleri de dahil olmak üzere Müslümanlarla konuşmak için ülke çapında seyahat etti.

Temmuz ayında tam bir rapor hazırlayacak olan komite, aşırı sağcı ve Müslüman karşıtı nefret gruplarının ve dolayısıyla nefret olaylarının arttığını söyledi.

Senato: İslam karşıtlığı Kanada'da yerleşik hale geldi

İSLAM KARŞITI SALDIRILARDA CİDDİ ARTIŞ VAR

Kanada İstatistik Kurumu geçen ay polis tarafından bildirilen nefret suçlarının "2020'de 2.646'dan 2021'de %27 artışla 3.360'a yükseldiğini" bildirdi.

Rakamlar ayrıca Müslümanları hedef alan ve polise bildirilen nefret suçlarının aynı dönemde %71 arttığını gösterdi.

Kanada'da yaklaşık 1.775.000 Müslüman yaşıyor.

Kanada Müslümanları Ulusal Konseyi, Senato'nun İslam karşıtlığı hakkında rapor derlemesini memnuniyetle karşıladığını duyurdu.

Kaynak: AA

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...