Müslümana düşman, teröristlere dostlar! İsveç ve Finlandiya'nın İslamofobi dosyaları da kabarık

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Müslümana düşman, teröristlere dostlar! İsveç ve Finlandiya'nın İslamofobi dosyaları da kabarık

Dünya Haberleri

NATO üyeliği için Türkiye’nin kapısını aşındıran iki İskandinav ülkesinde terör örgütlerine kucak açılırken, Müslümanlara ve göçmenlere ayrımcılık had safhada.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ

Başta PKK/YPG ve FETÖ olmak üzere terör örgütlerine kucak açan İsveç ve Finlandiya’nın, İslam düşmanlığı, ayrımcılık ve ırkçılık dosyası da kabarık. AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘Uluslararası Medyada Ülkelerin İnsan Hakları İhlalleri 2021 Raporu’na göre, NATO’ya üye olabilmek için Türkiye’nin onayına ihtiyaç duyan bu iki ülkede Müslümanlar, göçmenler ve Türkler birçok ayrımcılığa maruz bırakılıyor, şiddete ve tacize uğruyor, nefret söylemleri ile karşı karşıya kalıyor.

AYRIMCILIK KÖRÜKLENİYOR

İsveç kökenli Müslümanlar basında ‘savaş suçlusu’ olarak yer alırken, terör örgütü PKK/YPG’li teröristler ‘kahraman’ olarak nitelendiriliyor. Filistin’e destek yürüyüşe yapanlar gözaltına alınırken, PKK savunucularının her yaptığı eyleme izin veriliyor. İsveç’te sosyal hizmetler kurumunun bir İsveçli aileden çocuk alma gerekçesi ile Müslüman aileden çocuk alma gerekçesi birbiri ile uyuşmuyor.

İsveç Ayrımcılık Bürosu, göçmen ailelerin ayrımcılığa uğradığına yönelik sık sık raporlar hazırlıyor. İsveç’te Türk kökenli siyasetçilere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Müslümanları aşağılayan mektuplar gönderiliyor. Mektuplarda, hakaretler ve ölüm tehditleri yer alıyor. Birçok camiye ise şüpheli paketlerle birlikte, ‘sizi burada istemiyoruz’  içerikli tehdit mektupları postalanıyor. Mektuplarda, ırkçı, ayrımcı ve şiddet içerikli mesajlara yer veriliyor.

MÜSLÜMANLAR HEDEF GÖSTERİLİYOR

Göçmen karşıtı partilerin milletvekilleri İslam’a hakaret ediyor, Müslümanları hedef gösteriyor. Müslüman çocukların eğitim gördüğü okullar kundaklanıyor, çocuklar İslamofobik saldırıya uğrayarak tehdit ve tacize maruz kalıyor. İsveç Suç Araştırma Konseyi’nin raporuna göre; Her Müslüman her an saldırıya uğrayabilir. Saldırıya uğrayanlarda belirli bir Müslüman tipi yok. Dini kıyafetler giyen ve Müslümanlığı ile medyada ön plana çıkanlara saldırı ihtimali artıyor. Müslüman kadınlar başörtü takmalarından dolayı, sokakta ve sosyal medyada sıkça İslamofobik saldırıya uğruyor. Bunların yanı sıra İsveç’te Müslüman mezarları dahi tahrip ediliyor. Müslümanlar en mağdur grup olmasına rağmen hükûmet ve siyasi partiler elle tutulur bir önlem almıyor. İslam karşıtı siyasetçiler cami önünde Kur’an’ı Kerim yırtıyor, yere atıyor ve yakıyor.

ŞİKÂYETLER DİKKATE ALINMIYOR

Finlandiya’da ise Müslüman ve göçmenlere yönelik ırkçı ve nefret söylemleri polis tarafından nadiren cezalandırılıyor. Her yıl binlerce şikâyet gelmesine rağmen çok azına soruşturma açılıyor. Finlandiya polis memurları arasında dahi ırkçılık artıyor. Her yıl yaklaşık bin suç duyurusunda bulunuluyor, bunlardan sadece 30’u işleme alınıyor. Bunların yanı sıra göçmenlere kötü davranılıyor, fazla mesai yaptırılıyor, ücretleri ödenmiyor, sözleşmelerde usulsüzlükler yapılıyor ve ırkçılığa maruz tutuluyor. Finlandiyalı bazı siyasetçiler ülkedeki yabancıları; kökenine, dinine göre tehdit eden ve aşağılayan yazılar yayımlıyor.

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...