Almanya’da ırkçı saldırı: Türk seyahat acentesini ateşe verdiler

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Almanya'nın Stuttgart kentinde faaliyet gösteren Türklere ait seyahat acentesi ateşe verildi. Kundaklamanın terör örgütü PKK destekçileri tarafından yapıldığı düşünülürken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da son dönemde Almanya'da Türklere yönelik ırkçı saldırıların arttığını söyleyerek tepki gösterdi.

Almanya’da Türklere yönelik ırkçı saldırılara bir yenisi daha eklendi. Türklerin yoğun olarak yaşadığı Stuttgart kentinin Mauserstrasse caddesinde faaliyet gösteren Türk vatandaşlara ait seyahat acentesi sabah saatlerinde kundaklandı.

KUNDAKÇILAR ARANIYOR

Ellerinde benzin bidonlarıyla seyahat acentesinin kapısını kıran 2 kişi, benzin döküp ofisi ateşe verdi. Olay esnasında çevrede bulunan 3 kişi yangına müdahale ederken, Stuttgart polisi kundakçıların 18 yaşlarında 1.60 boylarında iki kişi olduğunu bildirdi.

Kundakçılar aranırken, Türkiye'nin Stuttgart Başkonsolosu Makbule Koçak, seyahat acentesini ziyaret ederek acente sahibi Rahmi Adıbeş’e geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Yaklaşık 10 bin euro maddi hasarın meydana geldiği belirtilen kundaklama olayına ilişkin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Almanya hükümetine sert eleştirilerde bulundu.

'ALMANYA'NIN BU KONULARDA SİCİLİ TEMİZ DEĞİL'

Acente sahibine geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Aradım 'Geçmiş olsun, devletimiz yanınızda' dedim ve şikayette bulunup bulunmadığını sordum. Bana verdiği cevap çok önemli. 'Bugüne kadar bize yönelik özellikle PKK'nın ve ırkçıların hangi saldırısının hesabı soruldu, aydınlatıldı, güvenmiyorum bunlara' dedi. Kaç tane ırkçı saldırı oldu, camilere saldırı oldu. İşte Solingen olsun, birkaç sene önce Frankfurt'ta vatandaşlarımızı taradılar öldürdüler. Hiçbiri aydınlatılamıyor. Benim Avrupa, Almanya karşıtlığım yok. Ben her ülkeyle iyi geçinmek isterim. Almanya'nın bu konularda maalesef sicili temiz değil. İlgili bakana da söyledim, İçişleri Bakanına da söyledim gittiğimde, şimdiki bakana da söyledim. Irkçı ve İslami motifli saldırıların hiçbiri aydınlatılmadı“ diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...